Kayseri Hacılar kentsel dönüşüm projesinde 1.etap çalışmaları başladı!
ilçenin tarihinde gerçekleştirilen en büyük projenin ilk adımı olan birinci etap yıkım törenine Ak Parti Kayseri Milletvekili ismail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, ilçe Emniyet Müdürü Metin Karataşlı, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Övüç, Ak Parti ilçe Başkanı Hüdai Barut, Belediye Meclis Üyeleri, ilçe Protokolü ve daire müdürlerinin yanı sıra, sanayici ve işadamları ile vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı seçilince ilk işinin ev sorunu çözmek için TOKİ ve Kentsel dönüşüme ağırlık vermek olduğunu söyleyen Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, programda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilçemiz için tarihi bir gün yaşıyoruz. İlçemizin kaderini değiştirecek olan tarihe birlikte şahitlik ediyoruz. Bugüne kadar cesaret edilemeyen bir dönüşümü halkımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Hep beraber sizin desteğinizle sokak aralarındaki vatandaşlarımın heyecanıyla, duasıyla adeta tarihi yeniden inşasının ilk adımını atıyoruz. Böylece, kentsel dönüşümü bir proje, bir hayal olmaktan çıkartıp, fiilen gerçeğe dönüştürmüş oluyoruz. Şimdiden bu konutların ve işyerlerinin hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.Kentsel dönüşüm projemizin milletimize ve ilçemize hayırlar, uğurlar, güzellikler getirmesini Cenabı Mevla'mdan diliyorum. Projemizin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi eski Bakanı ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelikte yaptığı konuşmada "Kentsel dönüşümde kullanılacak rezerv bir alan olmadığı için ve yerinde çözüleceği için çok zorlanılıyor. Hacılar kentsel dönüşüm alanında 600-700 hak sahibinin gönlünü edeceksiniz, hepsinin rızasını alacaksınız. Çok daha sağlam, depreme dayanıklı planlı, sosyal donatıları, yeşil alanları, ibadet yerleri, eğitim ve sağlıkyerlerinin hepsini içinde olacak şekilde yeni alanlar planlayacaksınız ve yerleştireceksiniz. Ben Sahabiye projesini anlatırken, Kayseri Büyükşehir Belediyecilik tarihinin en büyük ve en kapsamlı işi diye söze başlıyorum. Burada aynı şekilde Hacılar Kentsel Dönüşüm Projesi de Hacılar Belediyesi'nin şimdiye kadar ki Belediyecilik hayatında yapacağı en büyük ve en kapsamlı ve en zor işlerden biridir." Dedi. 

Kayseri Hakimiyet 200 Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AHMET Alper Boruza 6 yıl önce

Konutlarkacliradanbaslıyo

Avatar
AHMET Alper Boruza 6 yıl önce

Konutlarkacliradanbaslıyo

banner182

banner181