Kayseri Melikgazi Kazımkarabekir Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı!
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince şehrin orta semtinde kalan ve alış veriş merkezilerine yakınlığı olan Kazımkarabekir Mahallesinde Kentsel Dönüşüm çalışmasına mülk sahiplerinin sahiplendiğini söyledi.
 
Kazımkarabekir Mahallesinin şehrin merkezine yakın olmasına rağmen bir türlü gelişmeden payını alamadığını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Kentsel Dönüşüm gerçekleştirmenin ilk şartı mülkiyet sorunudur. 20 yıldır öncelikle ilçemizde gecekondu semtlerinde mülkiyet sorunu çözmeye çalıştık. Ferdi Tapu, 18. Madde uygulaması gibi çalışmalar ile birçok bölgede modern ve sağlıklı yapılaşmanın önünü açtık. 4550 civarında takas için daire yaptık. Buna karşın özel sektörde 20 bin civarında daire yaparak gecekondu semtlerini yaşanılabilinir alanlara dönüştürdü. Her türlü sosyal ve sportif merkezleri kamu yapıları ile semtlerde yenileşmeyi sağladık. Şimdi Kazımkarabekir mahallesinde kentsel dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Kazımkarabekir Mahallesi halkı Kentsel Dönüşümde bizde varız diyerek, evlerini kendileri bizzat yıkarak dönüşümü hızlandırmaktadırlar“ dedi. 

Kazımkarabekir Mahalle halkının kentsel dönüşüme sahiplendiğini, hatta bizzat çalışmalara ortak olduğunu çünkü bu değişime inandıklarını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç,  Kentsel Dönüşüm ile Kazımkarabekir Kayserimizin prestij semtleri arasında yer alacağını kaydetti.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kazımkarabekir Mahallesinde Kentsel dönüşüm süreci içerisinde 78 yapının yıkıldığını ve 16 bloktan oluşan 668 daire ve 24 dükkan yapımının devam ettiğini sözlerine ekledi.
Mahalle Muhtarı Şeref Bölükbaşı ve mahalle sakinleri yapılan çalışmadan son derece mutlu olduklarını sonuçta çocuklarının modern, sağlıklı ve parkları, oyun alanları ile her türlü sosyal donanımı olan bir mahallede yaşabileceklerini söyleyerek Başkan  Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.

Melikgazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181