'Kocasinan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında sosyal donatı alanları inşa edilecek'!
Her hafta bir okul ziyareti gerçekleştiren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bu sefer Ziyagökalp Mahallesi’ndeki Şehit Üsteğmen Mustafa Şimşek Ortaokulu’nu ziyaret etti. Öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında mahalleye sosyal donatıların yapılacağının müjdesini verdi.

Okul girişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ilk önce İngilizce dersini ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle birlikte ders dinleyen ve onlarla sohbet eden Başkan Çolakbayrakdar, çocuklara hitaben “Allah zihin açıklığı versin. Hem eğitiminizde hem de hayatınızda başarılar diliyorum” dedi. Ardından öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar’a Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç ve birim müdürleri eşlik etti.

Öğretmenlerin belediye çalışmaları hakkındaki görüş ve önerilerinin önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Göreve geldiğim tarihten itibaren istişare içerisinde vatandaşlarımızı dinleyerek, onların beklentileri noktasında çözüm odaklı projeler üretiyoruz. Bunlardan biri olan Çözüm Merkezi ile Kocasinanlı hemşehrilerime hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir talebini Çözüm Merkezi aracılığıyla bizlere ulaştırabiliyor. Belediye olarak bizler de aciliyetine göre çözüm üretip, yapılması gereken ne varsa yapıyor ve tekrardan vatandaşa geri dönüşüm sağlayarak, memnuniyetini ölçüyoruz. Vatandaş ile Başkan arasındaki iletişimi teknolojik imkanlarla artırarak, devam ettiriyoruz. Özellikle Çözüm Merkezi’nden gelen talepler doğrultusunda hayata geçirdiğimiz “Küçük Dostlar Ambulansı” ile yaralanan sokak hayvanlarını hijyenik bir şekilde kliniğe ulaştırıyoruz. Bu hizmetimiz büyük beğeni aldı ve örnek oldu” diye konuştu.

Sosyal belediyecilik alanında örnek gösterilen Sosyal Market hakkında da bilgi veren Başkan Çolakbayrakdar, “Projemizle Kocasinan Bölgesinde yaşamını sürdüren ve bazı kriterlere göre belirlenen vatandaşların giyim ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İlçe sakinleri, yüklediğimiz puanlarla sosyal marketimizden ihtiyaçlarına göre alışveriş konforu içerisinde istedikleri ürünleri alabiliyorlar. Devletimizin şefkat elini burada vatandaşımıza yansıtıyoruz. Burayı inşallah daha kapsamlı hale getireceğiz. Bir diğer önem verdiğimiz geri dönüşüm çalışmalarıyla hem ekonomiye hem de doğaya katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğretmenin mahalleye yeni bir okul yapılması isteğine cevap veren Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümle bölgenin ihtiyacı olan sosyal donatıların yapılacağının müjdesini vererek, “Ziyagökalp ve Yenidoğan Mahallelerimizde yürütmüş olduğumuz kentsel dönüşüm çalışmaları içerisinde; bölgeye yeni okul, sosyal tesisler ve ticaret alanları yapacağız” şeklinde konuştu.

Kocasinan Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181