Kocasinan Yunus Emre dönüşüm konutlarının hak sahipleri belirlendi!

Kocasinan Belediyesi’nin Yunus Emre Mahallesi’nde gerçekleştirdiği Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında tamamlanan 336 konutun kura çekimi, pandemi tedbirleri kapsamında 11 televizyon kanalında yapılan canlı yayınla sahiplerini buldu. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleşen kura çekiminde konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümü sosyal dönüşümle birlikte gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Gayretimiz; çocuklarımıza daha güzel bir gelecek sağlayabilmek içindir.” dedi.

Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu’nda canlı yayınla noter huzurunda gerçekleştirilen dijital ortamda yapılan kura çekimi sonrası Kayseri’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birisi olan Yunus Emre Mahallesi’ndeki hak sahiplerinin evleri belirlendi. Kura çekimine; AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar katıldı.

ÖZHASEKİ: “BURADA YILLARIN EMEĞİ VAR”

Kura çekiminde konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri belediyelerinin kentsel dönüşümle müthiş bir başarı elde ettiklerine dikkat çekerek, “Kura çekimiyle evlerine kavuşacak olan hak sahiplerinin konutlarında huzur içerisinde oturmalarını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu işler, kolay değil. Burada yıllarca verilen bir emek var. Bu emeğin neticesinde kardeşlerimiz evlerine kavuşuyorlar. Bundan dolayı emek veren başta Kocasinan Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyorum. Türkiye’de kentsel dönüşüm mecburidir. Ülkemizin yüzde 66’si deprem bölgesidir. Bundan dolayı kentsel dönüşümün olması gerekiyor. Burada iş, ilçe belediyelere düşüyor. Kayseri, bu konuda 25 yıl önceden başlamıştır. Başlatmış olduğumuz dönüşümle vatandaşlar, her türlü sosyal tesisi olan güzel bir yerde oturmaya başladılar. Kayseri belediyeleri, bu konuda müthiş bir başarı elde ettiler. Allah razı olsun. Bu vesileyle hak sahiplerine hayırlı olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKKILIÇ: “KOCASİNAN’DA DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise vatandaşların daha konforlu ve daha huzurlu bir ortamda hizmet alabilmeleri için gece-gündüz demeden koşturduklarını ifade ederek,“ 6 yıl geçmişi olan ve 6 blok halinde 336 tane konut ortaya çıkmış çalışmadan bahsediyoruz. İnsanımıza yakışır ve sevgili yavrularımızın huzurlu ve sağlıklı bir şekilde ihtiyaçlarına cevap everecek bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Dönüşümde ilmek ilmek dokunuyor ve kimseyi mağdur etmeyecek şekilde çalışılıyor. Kocasinan’ımız bunu çok şükür, hak sahiplerine teslim edecek şekle getirmiş. Ayrıca Kocasinan’ımızın da Oruçreis, Sancaktepe ve Boztepe olmak üzere buralarda yapılacak çalışmaların startının verildiğini buradan müjde olarak söylüyorum. İnşallah bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu vesileyle hak sahiplerinin huzur içerisinde oturmalarını diliyorum. Özellikle altyapısını oluşturduktan sonra 2 yıl gibi kısa sürede tamamlanmasını sağlayan Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyorum. Şuandaki koşullara göre 150 Milyon TL’lik çalışmanın kura çekimini yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

ÇOLAKBAYRAKDAR: “  ŞENLİK HAVASINDA BAŞLADIK, ŞENLİKLE BİTİRECEĞİZ”

Başkan Çolakbayrakdar da daha modern, daha kaliteli ve daha yaşanabilir kent için projeler hayata geçirdiklerini belirterek “Öncelikle kentsel dönüşüm kanunu çıkartan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Çünkü yereldeki sorunları bilen ve bu sorunlara çözüm üretecek kanunları çıkartarak, hemşerilerimize daha iyi hizmet verebilmenin fırsatını oluşturdu. İşin diğer tarafında gönül isterdi ki bu coşkuyu hak sahipleri ve aileleriyle birlikte yaşayalım ama malum içinden geçmiş olduğumuz pandemi süreci nedeniyle teknoloji imkanlarını kullanarak, dijital ortamda kura çekimi yaparak, hak sahiplerini belirleyeceğiz. Allah nasip ederse dairelerin anahtarını, güle oynaya şenlik havasında teslim edeceğiz.” diye konuştu.

ÇOLAKBAYRAKDAR: “ 9 AY ÖNCE TAMAMLANDI”

Yunus Emre kentsel dönüşümünün 2015 yılı Haziran ayında başladığını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti: “ 2016 yılı Ağustos ayında ilk vatandaşla anlaşmasını yaptık. Zaman içerisinde vatandaşımızın müthiş bir teveccühü, güveni ve inançla bugünlere kadar geldik. 2017 yılında gecekonduların yıkımının gerçekleşmesiyle buradaki inşaat faaliyetlerine 2018 yılının Mart ayında başladık. 2020 yılın başında ise ince yapı ihalelerine başladık. Pandemi ve bütün zorluklara rağmen sene sonuna ince yapı işlerini bitirdik. Müteahhitlere tanınan süreye rağmen 9 ay önceden tamamlandı. Bu noktada müteahhitlere teşekkür ediyorum. 336 dairemizin hepsinin inşaatları bitmiş vaziyette beklemektedir. Şimdiden anahtarı teslim ederdik ama ev sahiplerinin isteği doğrultusunda Allah’tan bir mani gelmese Nisan ayı gibi teslim edeceğiz. Vatandaşımızın olması gereken taleplerinin hepsi baş tacıdır. O yüzden resmi süreci tamamladıktan sonra hak sahiplerinin anahtarlarını teslim edeceğiz. Hak sahiplerinin aileleriyle birlikte sağlıklı ve sıhhatli oturmalarını diliyorum. En şerefli mahluk olan insana hizmet etmiş olmanın gayret ve heyecanıyla bu işleri yapıyoruz.”

ÇOLAKBAYRAKDAR: “ DAHA GÜZEL BİR GELECEK İÇİN DEVAM”

Kocasinan’da kentsel dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğine vurgu yapan Başkan Çolakbayrakdar, “Yunus Emre, Seyrani, Ahievran, Ziyagökalp, Yenidoğan ve Uğurevler Mahallesi’nde devam eden çalışmalarımız var. Biz sadece konut üretmiyoruz aynı zamanda bölgenin ve şehrin ihtiyaçlarına yönelik, Kayseri’ye değer katacak çalışmaları hayata geçiriyoruz. Her zaman ifade ettiğim gibi ‘Kentsel dönüşüm, bizim için en önemli sosyal dönüşümdür’. Dönüşümle birlikte geleceğimizin teminatı evlatlarımız, yeni ve konforlu bir şehirde yaşayabileceği alanları sunacağız. Gayretimiz, çocuklarımıza, daha güzel bir gelecek sağlayabilmek için içindir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’ye daha iyi bir şekilde hizmet edebilmenin gayreti içinde olduklarını belirterek, “Biz, şehrimizi ve vatandaşlarımızı seviyoruz.  Bu şehre sevdalı ve bu milleti seven ekip ruhuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diyerek noktaladı.

Konuşmaların ardından AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, kura çekimini başlattı ve ilk kurayı çekti. Ardından kura çekimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Başkan Çolakbayrakdar ile devam etti. Kura çekimi, belediyenin sosyal medya hesaplarından ve Kayseri’nin yerel televizyon kanallarından canlı yayınlandı. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle ev sahiplerinin salona alınmadığı kura çekimi, noter huzurunda objektif bir şekilde dijital ortamda gerçekleşti. Kura çekimiyle hak sahiplerinin konutlarının yeri belli oldu.

Kura sonuçları için tıklayınız.

Kocasinan Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181