Melikgazi Kazım Karabekir Mahallesi'nde referans dönüşüm başladı!
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kazım Karabekir Mahallesi’nde devam eden Kentsel Dönüşüm çalışmalarını teknik ekibi ile birlikte yerinde inceledi.

Referans dönüşüm ile 20 yıl önce gecekondu olan mahallelerin hızla yükselen standardı yüksek konutlar ile artık bir cazibe merkezi konumuna geldiğini belirten Başkan Büyükkılıç, ilk etapta Küçükali ve Anbar Mahallesi’nde başlayan Kentsel Dönüşüm çalışmalarımız Kazım Karabekir ile devam ediyor. Kazım Karabekir Mahallesi’nde 300 milyon TL’lik dev bütçemiz ile 320 bin metrekarelik bir alanda Referans Dönüşüm başladı ve büyük bir hızla ilerliyor. İlk etapta 4 bloktan oluşan 184 dairenin temelini Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin katıldığı törenle atmıştık. Hak sahipleri ile anlaşmalarımız devam ediyor. İki ay gibi bir sürede yüzde 70 oranında bir anlaşma söz konusu. Kazım Karabekir halkı Melikgazi Belediyesine, bizlere güveniyor. Bizlerde onların bu güvenlerine layık olmak için ekibimiz, yüklenici firmalarla birlikte bir an önce buraları ayağa kaldırmak, hak sahiplerinin konutlarını vermek havası, kadirşinas insanları ve şehre yakınlığı ile güzel bir semt olacağına inandığımız Kazım Karabekir Mahallesini geliştirmek, güzelleştirmek ve çehresini değiştirmek için gayret gösteriyoruz. Bu çalışmaları yapmamızda bizlere her zaman olumlu yönde destek olan Kazım Karabekir Mahallesi sakinlerine teşekkür ediyor, yapılan çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Hızla devam eden yıkım çalışmalarında çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği evlerini balyoz yardımı ve kendi elleri ile yıkan vatandaşlarda “ Kazım Karabekir yarım asrı geçmiş bir mahalle. Melikgazi Belediyemiz sayesinde mahallemiz makus talihini yenecek; bizlerde konforlu evlerimizde huzur içerisinde yaşayacağız. Bizler Belediyemize ve Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a inanıyor ve güveniyoruz” dediler.

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181