Adana'da kentsel dönüşüm paneli yapılacak!
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Çağdaş Kaya ve Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık düzenleyecekleri, 'Kentsel Dönüşümümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç' konulu panele katılım çağrısı yaptı. Kaya ve Çıtırık, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri basın toplantısında panel hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde 24 Mayıs'ta yapılacak panele kentsel dönüşümle ilgili tüm soruları cevaplayacak şekilde hazırlandıklarını belirten Kaya ve Çıtırık, etkinlikte konuşmacı olarak, konunun uzmanı Avukat Ali Rıza İlgezdi ve Avukat Can Atalay'ın yer alacağını açıkladı.

HUKUKSAL SORUNLAR ÇIKTI
Kentsel dönüşümde hukuki sorunlar çıktığını belirten Mengücek Gazi Çıtırık, bu konuda belediyelere görev düştüğünü belirterek, şöyle konuştu: "Kentsel dönüşümle ilgili en önemli konu, şehirlerin gelişmişliği ve yaşamdan pay alım oranı, yaşamlırlığı ve geldiği nokta açısından önemli. Ancak Türkiye, son yıllarda çarpık kentleşme sorunu yaşamaktadır. Ayrıca son dönemde belediyeler tarafından işletilen kentsel dönüşüm yasasının uygulanması konusunda, hukuki sorunlar çıkmaktadır. Yine bu kentsel dönüşümle ilgili belediyelere ayrı ayrı görevler düşmektedir. Bu konuda kamuoyunun net bir şekilde aydınlanması için İMO ile birlikte bu önemli çalışmayı yapıyoruz."

SORULARA CEVAP VERİLECEK
İMO Adana Şube Başkanı Çağdaş Kaya ise etkinlikte kentsel dönüşümün detaylı bir şekilde konuşulacağını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Kentsel dönüşüm, detaylarıyla konuşmalı, alternatif düşüncelerin kamusal alanda tartışılmasını sağlamalı. Adaletsizliklere karşı çıkmalıyız. Bu amaca hizmet etmesi için 24 Mayıs salı günü, vatandaşlarının sıkça sorularım yönelttiği barınma hakkı ve hukuksal süreç çerçevesinde kentsel dönüşümü ele alacağımız bir panel gerçekleştireceğiz. Bilgi almak isteyen, sorunlarım aktarmak isteyen, sorularına cevap arayan tüm Adanalıları panelimize davet ediyoruz."

Gazette 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181