Aidatlar kiralarla yarışıyor!
Gülman Grup Yönetim Kurulu Başkanı Polat Gülman, konuyla ilgili olarak Hürriyet'in sorularını yanıtladı. Gülman, “Aidatlar, sitelerin hizmet aldığı şirkete göre değişebilir. Hizmeti yabancı bir şirketten alıyorsa o zaman euro, dolar ödenebiliyor. Her sitenin kendine göre masrafları var. İskele harçlarından dolayı olabilir, belli belediye bedellerinden dolayı olabilir, dışarıdan bir hizmet alındıysa, personelin maaşları yüksek ise ondan olabilir. Hem peyzaj, hem güvenlik, hem güvenlik tek bir havuzda toplanır. Bugün 500 metre bir eviniz varsa, metrekare başına 10 TL ödüyorsanız o zaman aylık 5 bin TL gibi bir maliyet çıkar. Ortak alandan kullanılan pay da yüksek ise aidatlar yüksek olabilir. Gerçekte evin masrafı o kadar olmasa da ortak alandan aldığı pay yüksek olduğundan aidat yükselir” dedi.

BODRUM'DA ORTALAMA AİDAT
Gülman, Bodrum’da ev satın alabilecek kişilerin en fazla 250 metrekarelik bir evde oturabileceğini bu durumda da ayda ortalama 2500 lira aidat ödediğini belirtti. Gülman, “Bu durum hem ev sahipleri hem de kiracılar için aynıdır. Türkiye’de yasalara göre, kiracı aidatı da ödemek durumundadır” diye devam etti.

İSTANBUL'DA EN UCUZU 300 LİRA
Hürriyet gazetesinden Gülistan Alagöz’ün ağustos ayında derlediği habere göre, İstanbul’da yeni bir evde ısınma bedeli hariç 300 liradan ucuz aidat yok denecek kadar az. Şehrin merkezinde ya da bahçeli evlerde bu rakam 2 bin lirayı buluyor.

BODRUMDA ORTALAMA AİDAT
Gülman, Bodrum’da ev satın alabilecek kişilerin en fazla 250 metrekarelik bir evde oturabileceğini bu durumda da ayda ortalama 2500 lira aidat ödediğini belirtti.

Gülman, “Bu durum hem ev sahipleri hem de kiracılar için aynıdır. Türkiye’de yasalara göre, kiracı aidatı da ödemek durumundadır” diye devam etti.

İSTANBUL'DA EN UCUZU 300 LİRA
Hürriyet gazetesinden Gülistan Alagöz’ün Ağustos ayında derlediği habere göre, İstanbul’da yeni bir evde ısınma bedeli hariç 300 liradan ucuz aidat yok denecek kadar az.

Şehrin merkezinde ya da bahçeli evlerde bu rakam 2 bin lirayı buluyor.

"AVRUPA YAKASI'NDA AİDATLAR OLDUKÇA YÜKSEK"
Hurriyet'in sorularını yanıtlayan RE/MAX Türkiye Pazarlama Direktörü Gökhan Karahan, çalıştıkları örnek villa ve nitelikli site dairelerinin incelenmesiyle aşağıdaki sonuçlara ulaştıklarını söyledi:

İSTANBUL – ANADOLU;
İstanbul Anadolu yakasında boğaz hattında bulunan villa sitelerde aidatlar oldukça yüksek… 800 m² evler için aidat fiyatları 2500 TL ile 4000 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bunun yanı sıra Çamlıca’da lüks bir sitede aidatlar 1500 TL ile 2500 TL aralığında…

İSTANBUL – AVRUPA;
İstanbul Avrupa Yakasını incelediğimizde Zekeriyaköy 700 m²’lik bir ev için 2000 TL’nin üzerinde aidat ödenmesi gerekiyor. Bahsettiğimiz bu evlerde spor salonu, havuz, 24 saat güvenlik gibi standartların yanı sıra 5 dönümlük sebze ve meyve ekmek için alan da ev sahiplerine sağlanıyor.

BODRUM;
Bodrum’a bakıldığında kendisine ait sahili olan sitelerde aidatlar 90m²’lik bir ev için 500-700 TL arasında değişiyor. Bir başka sahili olan lüks projede aidat fiyatı 300 lira olabiliyor. Sahile yakın sitelerde ise bu rakam 250 TL’ye kadar düşebiliyor.

ANTALYA;
Başka bir tatil beldemiz Antalya’da ise ultra lüks villa tipi sitelerde aidatlar 750 TL’yi geçmiyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181