Akşehir’deki İplikçi Camii'nde restorasyon sona eriyor!
Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir’de bulunan İplikçi (Ambardar Kerim Ağa) Camii’nin restorasyon çalışmalarında sona geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya genelinde ecdat yadigarı tarihi yapılara sahip çıktıklarını belirterek, bu kapsamda Akşehir’de bulunan Tarihi İplikçi Camii’nde çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

1337 yılında yapılan ve bugüne kadar üç kez büyük tamir ve onarım gören caminin bugün yeni teknolojilerle bakım ve onarımını yaparak Akşehirlilerin ibadetine sunacaklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Akşehir’in merkezinde yer alan ve bölge tarihi açısından önemli bir yeri olan İplikçi Camii, bugüne kadar üç kez yapılan bakım ve onarımlarla hala ayakta ve ibadete açıktır. Daha önce yapılan onarımlarda özgünlüğüne uygun olmayan müdahalelerin yapıldığını görüyoruz. Şu anda bütün tarihi yapılarda olduğu gibi İplikçi Camii’nde de aslına uygun restore çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ramazan ayının ilk haftasında da ibadete açmayı düşünüyoruz” dedi.

Başkan Akyürek, Konya’da bugüne kadar çok sayıda cami, mescit, türbe zaviye ve medresenin restorasyonunu yaptıklarını hatırlatarak, tarihi eserlere sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yaklaşık 1,5 milyon lira sözleşme bedelle ihale edilen Akşehir İplikçi Camii restorasyonunda; minare, çatı, mihrap ve minberinin onarımı, kapı ve pencere tamiratları, sıva, boya, 1950’lerde yapılan betonarme yapılarda ahşap tavan uygulaması, taban tahtalarında düzenleme, kapı ve pencerelerin aslı gibi uygulanması, merdivenlerin onarımı ve kalem işleri yapılıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181