Antakya kentsel dönüşümde 3. safhada!
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, kentsel dönüşüm projesinin Antakya için önemli bir proje olacağını iddia etti. Antakya Belediyesinin aylık basın bilgilendirme toplantısı dün Büyük Antakya Oteli' nde yapılırken, Toplantıya AKP Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Murat Berber, Belediye Meclis üyeleri ile basın mensupları katıldı. Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber sözüne Ankara' da yapılan saldırıda hayatlarını kaybedenlere başsağlığı dileyerek başladı.

Berber konuşmasında, " Ankara' da yapılan terör saldırısında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı diliyorum. Bu toplantıları geleneksel hale getirdiği için Başkan Kimyeci' ye teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdiye kadar yaptıkları zaten yapacaklarının da teminatıdır. Umuyorum vatandaşlarımıza doğru bilginin ulaştırılması konusunda düzenlenen bu toplantılar devam eder" ifadelerine yer verdi.

ATIÇ: VATANDAŞLARIMIZA DAHA MÜREFFEH BİR ANTAKYA SUNMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
AKP Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç ise kentsel dönüşüm konusuna vurgu yaptı. Ahmet Atıç yaptığı konuşmasında," Toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. Ankara' da yaşanan menfur saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allahtan rahmet yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyorum. Bugün toplantımızın amacı kentsel dönüşüm heyecanımızı sizlerle paylaşmaktır. Yaklaşık 4000 hane bu projeden faydalanacaktır. Başkanımızın ilkeli çalışmalarını ve taş üstünde taş koymaya çalıştığı bu projeyi tanıtacağız. Vatandaşlarımıza daha müreffeh bir Antakya sunmak için çalışıyoruz. Bu proje ilimizi ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

KİMYECİ: ÖNEMLİ BİR PROJE OLACAK
Toplantıda proje hakkında ayrıntılı bilgiler veren Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, her zamanki konuşmasının aksine bu sefer kürsüye gelerek slayt eşliğinde konuşmasını yaptı. Başkan İsmail Kimyeci konuşmasının tamamını kentsel dönüşüm konusuna ayırdı. Projede 3. Safhada olduklarının altını çizen Başkan İsmail Kimyeci konuşmasında şunları ifade etti: " Her türlü teknik ve sosyal projeler için bir ihale yaptık. 350 bin metrekarelik alanda 1881 hak sahibi bulunuyor. 1390 yıkılacak binanın olduğu alanda 3800 birim bulunuyor. Bunlardan 221' i işyeri, 6' sı ise depodur. 3420 kişi bu alan içerisinde bulunmaktadır.

Mülk sahiplerine ait demir kapı, meyveli ağaç, korkuluk dahil hesaplanıp ona göre hakkı neyse teslim ediliyor. 1. Safhanın ardından 2. Safhayı da tamamladık. Şu an süreç itibariyle üçüncü safhadayız. 3. safhada projemiz tamamlandı ve onay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı' na yollandı. Yapılan incelemelerde projemiz onaylanmadı. Fakat onay yetkisi belediyemize verildi. Bu da bizim için ayrıca bir gurur vesilesidir. 17 Martta yapılacak olan Belediye meclisimizde gündeme alacağız ve 1 Nisan' da yapılacak toplantıda da onaylanacaktır. Ardından 120 günlük 4. Safha başlıyor. Biz bu 120 günlük süreçte hak sahipleriyle uzlaşma yoluna gideceğiz. Bu vesileyle bir maç gibi düşündüğümüzde maçın ilk devresini tamamlamış olacağız. İkinci devrede ise projenin yapım kısmı başlayacak." Alan üzerinde 794 birim bulunduğunu kaydeden Başkan İsmail Kimyeci açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: "

3400 metrekare Pazaryeri, 1400 metrekarelik bir karakol, 5544 metrekarelik mescid alanı, bir adet okul, 26 adet park alanı yapacağız. Binaların toplam alan içerisindeki payı da yüzde 19 olacak. 24 adet parkımızın alanı toplam 43 bin metrekare olacak. Peyzaj düzenlemesi ve yeşil alanlar düşünüldüğünde alanın yarısından fazlası yeşil alan olarak kullanılacak. Şu anda alanda 13.737 kişi yaşıyor. Proje bittiğinde ise 15.808 kişili bir yaşam alanı olacak. 4 çeşit konut tipi planlanıyor. Konutlar 1+1, 2+1,3+1 ve 4+1 olarak düzenlenecek. 83 apartman bloku olacak. Toplamda 3956 daire yapacağız. 2 adette meydan yaparak halkımızın geniş alanlara kavuşmasını sağlayacağız. Ayrıca konutlarla beraber işyerlerini de halkımızın kullanımına açacağız. 65 bin metrekare alanda yol yapılacak. Bu yollarda da trafiğim aksatmayacak şekilde ve ticari hayatı canlandırma adına 1000 araçlık park yeri planlandı. Bu proje Antakya' mız için çok önemli bir proje olacak. Daha önceki dönemlerde benzer projeler başlandı ama ne hikmetse devamı gelmedi. Umuyoruz ki bu başlangıç olur ve hem Antakya' mız hemde vatandaşlarımız rahata kavuşur."

Atayurt Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181