'Balıkesir'de 88 bin konutun dönüşmesi gerekiyor!'
Zirve'de kamu, özel sektör ve üniversitelerden önemli isimler konuşmacı olarak yer aldı. Zirve toplantısının açılış konuşmasını yapan Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Balıkesir'de 88 bin konutun kentsel dönüşümle yenilenmesi gerektiğini açıkladı.

Ermişler, "Kamuoyunda kentsel dönüşüm olarak bilinen alet nski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanını tasarısı ile birlikle ülke genelinde 14 milyon konutun elden geçirilmesi planlanıyor. Balıkesir'de ise şulece il merkezinde bu rakam en az 88 bin. Balıkesir'in tamamı deprem kuşağında yer alıyor. 17 Ağustos gibi bir afetin Balıkesir'de olma ihtimali bu denli yüksek iken kentsel dönüşüm biz Balıkesirliler için büyük biı tedbir projesidir" dedi.

"BALIKESİR'İ SAĞLAM ZEMİNLER ÜZERİNE İNŞA EDECEĞİZ"
Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm'" Zirvesi'nde bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'i şehircilik anlamında geleceğe hazırladıklarını söyledi. Belediye Başkanı Uğur, Balıkesir'in kentleşmesini tamamlayamadığını ifade ederek, son 40-50 yılda kentin tanın arazilerine doğru genişlediğine dikkat çekti. Büyük yatırımlarla oluşacak istihdamın yerleşeceği güvenli alanlar oluşturacakları m söyleyen Başkan Uğur, "Göreve geldiğimi/ günden bu yana Balıkesir'i yakın gelecekteki rolüne hazırlamaya çalışıyoruz. Üçüncü Köprü, İzmit Körfez geçişi, İstanbul-İzmit Otoyolu, hızlı tren ile Çanakkale Köprüsü projelerinin tamamlanmasıyla oluşacak 'altın halka'da Balıkesir merkez bir rol üstlenecek. Tarımdan turizme, sanayiden lojistiğe kadar birçok yatırıma kuruluş şimdiden yer seçimlerini tamamladı. Ancak farkındayız ki; Balıkesir maalesef planlı kentleşme hamlesini yıllardır yapamadı. Gerçeği konuşmak gerekirse kent merkezimiz kasaba görüntüsünde. Çamlık Tepesi'nden baktığımı/da görebileceğimi/ tek şey beton yığınları. Balıkesir'in birçok ilçesinin deprem kuşakları üzerinde olduğu bilinen bir gerçek. Üstelik son 30 yılda kenti gevşek zeminli ovalara, tarım arazilerine doğru genişletmişler. Önceliğimiz mega altyapıları takip eden büyük yatırımlar sonrası oluşacak istihdamın yaşanacağı alanları sağlam zeminler üzerine tesis etmek" dedi. 

"KIRSAL ALANLARIN DA KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR"
Kentleşmenin sadece yerleşim merkezleri yapmak olmadığını, yaşam alanları da oluşturulması gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Uğur, bu konuda birçok mega projenin altına imza attıklarını açıkladı. Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çay Deresi, Çamlık Tepesi, Fuar ve Kongre Merkezi, Çocuk Köyü gibi projelerle kentin sosyal altyapısını güçlendirecek yatırımlar yapıyoruz. 2 bin 400 konutluk 'Yeni Karesi Projesi' ile este tik, planlı ve sürdürülebilir kentleşme hamlemizin ilk adımını attık."

Platin Dergisi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181