Bu şehirde kiralık ev fiyatları tavan yaptı!
İzmir'de, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından ev kiraları arttı. Öğrencilerle velilerin kiralik ev arama maratonu başlarken İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Eylül ve Ekim aylarında fiyatların daha da artacağını söyledi. Güleroğlu, "Öğrenciler tatili bıraksın, ev arasın" dedi. 



Hemen ev arasınlar

Türkiye genelinde Türkiye'nin en büyük üniversitelerinin bulunduğu İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir'deki emlak fiyatlarında önemli değişimler meydana gelirken İzmir'de özellikle Buca, Bornova ve Karşıyaka'da kiralık ve satılık ev fiyatlarında yüzde 15 ile yüzde 20 oranında artışlar meydana geldi. Artışların LYS ve TEOG sınavları sonrasında olması ise dikkat çekti.

İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, öğrenciler ile velilere çağrı yaparak, "Şu anda öğrencilerimiz hala tatil havasında. Okullar açılmadı. Ancak ona rağmen yüzde 10'a yaklaşan bir artış söz konusu. Bu rakamlar Eylül-Ekim aylarında dahada artacak. Benim tavsiyem öğrencilerimiz ve velileri tatillerini biraz erken bitirip ev arayışlarına hemen başlasın. Çünkü bu dönemde uygun kiralık ve satılık ev bulma imkanları daha fazla" dedi.

Özellikle öğrenci şehri olarak adlandırılan İzmir'de konut talebinin Buca bölgesinde yoğun olarak yaşandığını belirten Güleroğlu, "Bugün Buca'da 1+1 evler 600 liradan 700 liraya çıkmış durumda. Bu diğer bölgelerde de aynı şekilde gelişim gösteriyor. Bu sırayla Buca, Bornova ve Karşıyaka olarak sıralanıyor" dedi. 


Balçova zirvede


Öte yandan bir internet sitesinin yaptığı araştırmada, kiralık dairelerde Balçova, satılıklarda Karşıyaka öne çıktı. Verilere göre, İzmir'de kiralık daire fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe ortalama bin lira ile Balçova oldu. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 16'lık artışın olduğu Balçova'yı, İzmir'in gözde semtlerinde Karşıyaka takip etti. Karşıyaka'da ortalama kira bedeli ise 975 TL olarak belirlendi. Satılık daire fiyatlarında ise ortalama 232 bin 500 TL ile lider Karşıyaka oldu. 

KADİR KEMALOĞLU



Uçuk fiyatlı evler bekliyor

Emlak danışmanı Mehmet Metin Uysal, "Ağustos-Eylül dönemi öğrenci ve özellikle tayin dönemi olduğu için konut talebi yüzde 30 oranında arttı. Ancak kiralar ve satılık evlerde herkes en uygun evi arama yarışında. Evini uygun fiyata veren hemen kiralamasını yapıyor. Ancak uçuk fiyat verenler de var. Onların evi bekliyor. Hatay semtinde ortalama 600 liradan başlayan kira fiyatları bin 200 liraya kadar çıkıyor" dedi. 

Yeni asır



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181