Çanakkale Köprüsü’nün ihalesi bu yıl!
Feridun Bilgin,Yap-işlet-devret modeli ile önümüzdeki yıl bu işin ihalesini yapmayı planlıyoruz. Bir de tren yolu var; bu konuyla ilgili proje hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl bu projeye yönelik kısımla ilgili çalışmaları başlatmış, ihaleleri yapmış olacağız.

Bu köprünün stratejik açıdan da büyük önem taşıdığını vurgulayan Bilgin, 'Anadolu'nun Trakya'ya ve Avrupa'ya erişiminde İstanbul dışında bir alternatifle bağlamış olacağız'

Bilgin, Bütün giriş noktamız İstanbul ve burada yapılan yatırımlar ne olursa olsun, alternatifini oluşturmak zorundayız. Dolayısıyla İç Anadolu'nun, Güneydoğu Anadolu'nun, Akdeniz'in, İstanbul hariç Trakya ve Avrupa ile bağlantısını sağlamış olacağız hem demiryolu ile hem de karayolu ile. Karayolu ile ilgili kısımda projeler ve 2016 yılının ilk yarısında inşallah ÇED tamamlandığında, bir de YPK'ya müracaat ettik, incelemeler devam ediyor.

Feridun Bilgin, Çanakkale Köprüsü'nün toplam uzunluğunun 3 bin 869 metre olacağını söyledi. 

Çanakkale'nin Lapseki ilçesi Şekerkaya mevkisi ile Gelibolu ilçesi Sütlüce mevkisi arasında yapılacak köprünün tamamlandığında dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olacağı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181