Çukurova'da kentsel tasarım güçleniyor!
Çukurova Belediyeler Birliği Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yapı ve inşaat sektörünün Türkiye'nin gittikçe artan gücü, bütün ülkelerde olduğu gibi gelişimin ana ekseni olduğunu söyledi. Kocamaz, 10.Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri Fuan'nın, bölgede yapılan önemli fuarlardan biri olduğunu belirterek, "Gelişen inşaat sektörü için yenilikleri ve son teknolojik ürünleri bizlerle ve inşaat sektörü ile buluşturarak, sektöre önemli katkılar sağlamaktadır. Ayrıca inşaat sektörünün Çukurova Bölgesi'ndeki yerini giderek sağlamlaştırdığını göz önünde bulundurursak bu gibi fuarların pazar payına ve ekonomiye olan katkısını da önemsemeliyiz" dedi.

Kaçak yapılaşma
Burhanettin Kocamaz, Mersin'in hızlı ve kontrolsüz göç alan illerin arasında bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bu anlamda Adana ve Mersin'de hali hazır yapılaşmanın büyük bir bölümü plansız ve programsız kaçak yapılardan olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle Çukurova havzasında kentsel dönüşüm bölgenin birinci önceliği olmak durumundadır. Uluslararası ticaretin gelişiyor olması, tarımın ana merkezlerinden biri olması, yeni yatırımlarla turizmin canlanması ve iklim koşullarının elverişli olması göç olgusunu hızlandıran faktörlerdir. Bizim atacağımız her adımda tüm bu faktörleri bir bütün olarak düşünmemiz, oluşturacağımız gerek kentsel planlama gerekse kent yönetimi konularına ve ilkelerine bu perspektiften yaklaşmaya gayret ediyoruz. Çarpık kentleşme ve yapılaşmayı yok etmek, Mersin'in modern ve yaşanabilir bir kent haline getirmek amacıyla Belediye olarak 1/50 bin ölçekli İl çevre düzeni Burhanettin Kocamaz ve kent bütünü araştırma-analitik etüt çalışmalarının yapımı için 1.630.000 hektar alanda danışmanlık hizmet alımı ihalesi yapmış ve sonuçlandırma aşamasına geldik."

Mersin'e kentsel tasarım şart
Mersin Büyükşehir Belediye Başkam Burhanettin Kocamaz, düzenli kentleşmeyi sağlamak amacıyla çarpık yerleşim olan bölgelerin ve eskiyen kent dokularım yeniden planlayarak dönüşüm veya sağlıklaştırma yolu ile yenileme projeleri geliştirmenin şart olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, 2014 yerel seçimlerinden hemen soma İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı bünyesinde bugüne kadar kurulmayan Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü'nü kurarak bu konuda ne kadar kararlı olduğumuzu da gösterdik. Kentsel dönüşüm, yenileme ve geliştirme projelerinin gerçekleştirilmesi için ilçe belediyelerimizle koordineli çalışmalar başlamış olup, ilçe belediyelerimizle analiz çalışmaları eşgüdüm içinde yürütülmektedir. Bu konuda bazı projelerimiz için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda onay aşamasındadır. Kentsel yenileme projeleri kapsamında Mersin'in tarihi kent merkezi içerisinde kalan Bit Pazarı, Tarihi Yoğurt Pazan, Balık Pazarı ve Kasaplar Çarşısı'nı yenileme projelerini hayata geçiriyoruz. İyi niyetle yola çıktık. Aldığımız yetki ve sorumluluk gereği hizmet verdiğimiz kentimizi hak ettiği yere getirmek, halkımızın hayatmı kolaylaştırmak için çalışacağız. 

Hürriyet Ek

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181