Deprem profesörü uyardı; Çok üzüleceğiz !
16 Kasım 2015 Pazartesi 17.45’de Kuzey Anadolu Kırığı üzerinde gerçekleşen 4.2 büyüklüğündeki deprem başta İstanbul olmak üzere Marmara bölgesindeki birçok kentte yakından hissedildi. Bölgede korkuya neden olan deprem sonrası açıklamalarda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin nedeni ve olası sonuçları hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve vatandaşları uyardı.

İşte Prof.Dr.Övgün Ahmet Ercan tarafından yapılan deprem açıklaması ve olası beklentileri;

İSTANBUL’UN DİBİNDE BİR KORKUTUCU DEPREM 4,2- 2015

Depremin büyüklüğü 4,2, depremin odak derinliği 7,2 km, granit katmanı içindedir. Tıpkı gelecek depremde beklenen derinlik.
Depremin olduğu konum ise, KB-GD doğrultulu Adalar kolu ile Doğu-Batı doğrultulu İstanbul kolunun kesim yeri olan köşede oluştu. Depremin sığ olması, Eminönü ile Adalarda güçlü duyulmasına neden oldu.

İstanbul kolunda beklenen ana deprem Küçükçekmece-Sivriada arasında 7 ile 10 km derinde granit katmanı içinde, 6,3 ile 6,7 büyüklüğünde olacaktır. Bu depremin öncü deprem olması beni şaşırtır. O nedenle arkasından büyük bir deprem beklemiyorum.

Marmara kolunun kırılabilmesi için 6 milyar giga tonluk bir güç toplanmış olması gerekir. Oysa Marmara, 1999 depreminden sonra aşırı boşaldığından, yakın sürede büyük bir deprem beklemiyorum. Ne var ki, ana deprem oluncaya dek Marmara’da bu ile bundan büyük gerginlik depremleri olacaktır.

İkircikli olduğum konu; önce Tekirdağ kolu mu? Yoksa İstanbul kolunun mu kırılacağı!

Geciken Kentsel Dönüşüm ivedilikle bitirilmelidir. Yoksa çok üzüleceğiz

Utku Çalışkan / Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181