Dinar'da ev fiyatları yükseliyor!
Dinar'da konut ve arsa piyasası yükselmeye devam ediyor. Alt gelir gurubunun almasının imkansız hale geldiği ilçede orta gelirli ailelerde konut edinme sıkıntısıyla karşı karşıya. Konut piyasasının bundan ortalama 5 ya da 6 yıl önce normal fiyatlarda iken vatandaşlar konut kredisi ile ev alma şansına sahipti. Şu an ise evlerin fiyatlanması vatandaşları çaresiz kaldı. Yine vatandaşlar ile yapılan görüşmeler sonucunda ortaya çıkan tabloda, yeni evlerin 180 bin TL ile 200 bin TL arasında olduğu iddia ediliyor.

ÇEVRE İLÇELERE GÖRE UÇUK FİYATLAR

Dinar'daki ev fiyatlarının çevre il ve ilçelere göre çok fazla olduğu bilgisi edinildi. Vatandaşlar ısrarla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ilçeye yapılması planlanan konutları dört gözle bekliyor. Vatandaşlar şunları söylediler, "İlçede iki maaş alarak geçimini sağlayan insanlarımız var. Bu insanların bile bu fiyatlarda ev almakta zorlandığı bir ortamda dar ve orta gelirli ailelerin ev alma şansı yoktur. İlçede konut fiyatları sürekli artıyor, bu fiyat artışını anlamak mümkün değil. Bize yakın bir ile olan Antalya'dan çok aşağılardaki fiyatlara konut alabiliyorsunuz. İlçenin nüfusu 25 bin, henüz iyi bir sanayileşme yok, yatırım yok, iş sahaları yok, neredeyse emekli kenti haline dönüşmüş olan Dinar'da ki ev fiyatlarının normale dönüşmesi için Dinar ilçesinde konut fiyatları artmaya devam ediyor TOKİ evlerinden bolca yapılması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü TOKİ'den alınan evlerde bankalar gibi faiz ödenmiyor. Sadece aylık bankaya evin taksitini yatırıyoruz" dediler.

"BANKA FAİZLERİ YÜKSEKKEN EV ALMAK İMKANSIZ"

Banka faizlerinin yüksek olduğu bir dönemde konut alımı yapmanın mantıklı bir iş olmayacağını ifade eden vatandaşlar, "Faizlerin de çok yükseldiği şu günlerde konut kredisi almakta hiç mantıklı bir hareket olmayacağına inanıyoruz. Dolayısıyla Haziran ayı ya da ilerleyen aylarda talepleri İlçe Kaymakamlığı tarafından toplanılması beklenen ve Dinar Belediyesi ile TOKİ'nin kentsel dönüşüm alanlarına yapacağı ortak projenin bir an önce hayata geçirilerek ilçede konut sayısının artmasını istiyoruz' dediler.

VATANDAŞIN BÜTÜN UMUDU TOKİ EVLERİ

Vatandaşlar toplu konut evlerini dört gözle beklediklerini ev sahibi olmak için tek çarenin TOKİ'nin ev inşa etmesine bağlı olduğunu belirtmişlerdi. Suçıkan mahallesine yapılacak olan 213 adet konut projesinin ihalesinin bu gün yapılması bekleniyor. Vatandaşları da heyecanlandıran ihalenin yapım ve teslim süresi ise 550 gün olacak.

Gazete 3 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181