Düzce yeniden doğdu!

On binlerce binanın hasar gördüğü Marmara depremi sonrası Düzce'de büyük değişiklikler yaşandı. Düzce depreminin ardından kamunun ve vatandaşların önemli ve acı tecrübeler yaşadığını anlatan Düzce Valisi Ali Fidan, “Dersimizi aldık ve büyük değişiklikler oldu” dedi. İmar planlarından başlayarak yerleşim yerlerinin tespitinde, yapı denetiminde önemli değişiklikler yapıldığına işaret eden Fidan, yeni bir yapı denetim sistemi getirildiğini, kamuda da önemli değişiklikler yaşandığını vurguladı.

40 BİN YENİ KONUT
Depremin izlerinin silinmesi ve hasarların bir an önce giderilmesi için çabanın hızla sarf edildiğine dikkati çeken Fidan, 16 binin üzerinde konutun Düzce’ye kazandırıldığını söyledi. Fidan, “İlimizde depreme dayanıklı yer tespiti yapıldı. Kalıcı konutlar bölgesi, depreme dayanıklı yerleşim yeri olarak inşa edildi. Şu an 35-40 bin vatandaşımız, orada barınıyor” diye konuştu.

YÜZDE 60'I YIKILDI

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de kentin 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinden çok etkilendiğini belirtti. Depremlerde kentin adeta yerle bir olduğunu ifade eden Keleş, şunları söyledi: “Yüzlerce insanımızı kaybettik. Binaların yaklaşık yüzde 60’ı kullanılamaz hale geldi. Şehrin bütün altyapısı çöktü. Kamu kuruşları da olmak üzere bütün binalarımız, hemen hemen yok oldu. Bütün sosyal düzen ve doku, bozuldu. Depremin ardından yeni bir Düzce kuruldu. Nüfusun yaklaşık yüzde 50’si oraya taşındı. Komşu iller, bizim kadar etkilenmedi. Düzce’de ciddi bir şehir düzeni kayboldu.”

Ensonhaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181