Efendibey kentsel dönüşüm projesi hızla yükseliyor!
Niğde'de Efendibey Mahallesi'nde yapımı devam eden kentsel dönüşüm projesiyle adeta yeni bir kent ortaya çıkıyor. Gecekondu görünümünden modern bir yerleşim merkezine kavuşmaya başlayan bölgede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, projenin Türkiye'de bu kapsamda uygulanan ender projelerden biri olduğunu belirterek, "Çarpık kentleşmeyi sona erdirerek modern konutlar inşa ediyoruz" dedi.

ÇARPIK KENTLEŞME
Niğde Belediyesi tarafından uygulanan ve TOKİ işbirliğiyle gerçekleştirilen Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, kent merkezi açısından büyük önem taşıyor. Özellikle gecekondular ve çarpık kentleşmenin yoğun olduğu bölgede uygulanan projede kentin önemli kamu binaları ve sosyal tesisler de yer alacak. Bazı bölgelerde halen mağara ve tek gözlü konutlarda yaşayan binlerce Niğdeli, proje hayata geçtikten sonra modern ve sağlıklı konutlara taşınacak.

MODERN KONUTLAR
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Bu proje Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri. Burada uygulanan projeyle mahalle sakinlerimiz, sağlıksız, yıkık dökük evlerden kurtulup, daha sağlıklı modern konutlarda oturacaklar. Bölgede bazı kamu kurumlarımız için de yerler ayrıldı. Başlangıcında da bitirilmesinde de belediye olarak elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Projenin gerçekleşmesiyle ilgili ciddi bir bedel de ödedik" diye konuştu.

YENİ BİR KENT
Dönüşüm projesinin yaklaşık 115 hektarlık alanında uygulandığını kaydeden Başkan Akdoğan, Niğde Evleri'nden başlayıp İmam Hatip Meydanı'na kadar ulaşacak olan proje içerisinde 6 bin civarında konut inşa edilecek. Bu konutlara cevap verecek yeşil alanlar, parklar, çocuk oyun alanları da projenin içinde yer alacak. Dönüşecek bölge için yol ve bulvar çalışması da bu proje kapsamına alındı. Proje tamamlandığında Efendibey Mahallesi'nde yeni bir Niğde yükselecek" şeklinde konuştu.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ
Niğde Evleri ve Efendibey Mahallesi'nin Ayhan Şahenk Anıtı altında bulunan bölgede modern konutlar yükselmeye başladı. İhaleyi alan firmalar büyük tempoyla çalışarak projenin bir an önce tamamlanası için çalışmalarını sürdürüyor. Yapımı tamamlanan konutların etrafında hızlı bir şekilde çevre düzenlemeleri de gerçekleştiriliyor. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da projeyi yakından takip ediyor ve bölgelerde incelemelerde bulunur.

Sabah Adana Güney Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181