Elektrikli otobüsler Eskişehir yollarında!
Belediyenin 1 milyon 550 bin Euro'lukyatırımıyla aldığı dört adet Boza n kaya E-Karat otobüslerin, yıllık ortalama 300 bin Euro enerji tasarrufu sağlayacağı öngörülüyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, teslimat töreninde yaptığı konuşmada;"Akıllı Şehir Projesi kapsamında Avrupa komisyonundan hak ettiğimiz 5 Milyon Euro'luk hibe kapsamına yine bir ilke imza attık. Hem enerji tasarrufu yüksek hem de çevreci olması ile ön plana çıkan elektrikli otobüslerimizi hizmete sunuyoruz.

Türkiye'deki ilkelektrikli otobüs ihalelerinden birini açtığımız gibi elektrikli otobüsleri ilk kullanacak belediye de Tepebaşı Belediyesi olacak. Bu doğrultuda Türkiye'de yolcu taşıyacak ilkelektrikli otobüsleri üreten Bozankaya'dan araçlarımızı teslim almaktan büyük mutluluk duyuyoruz"ifadelerini kullandı. Birotobüsileyıllıkortalama 75 bin Euro tasarruf sağlanabileceğini kaydeden Ataç,"Dört otobüsümüz ile yıllıktoplam 300 bin Euro demek. Böylece elektrikli otobüs alım maliyeti, 5 yıl içinde E-Karat'lardan yapacağımız tasarruf ile eşit olacak"diye konuştu.

Ulaştırma Dünyası Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181