Elektrikli otobüsler ilk defa Tepebaşı'nda!
Akıllı kentsel dönüşümün hızlandırılmasında yeni bir model olan "Akıllı Şehir Projesi" için Tepebaşı Belediyesi'nin Avrupa Komisyonundan aldığı 5.000.000 Euro hibe kapsamında 4 adet elektrikli otobüs düzenlenen törenle teslim alındı. Böylece Bozankayadan alman elektrikli otobüsler Türkiyede ilk kez Eskişehir yollarında olacak. Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası'nda düzenlenen törene ilgi büyük oldu. Törene Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Ay tunç Günay ve çok sayıda yurttaşın yanı sıra, Tepebaşı Belediyesi'nin kardeş şehri Treptovv Köpenick'ten bir heyet katıldı.Başkanı Ahmet Ataç, teslimat töreninde yaptığı konuşmada;Akıllı Şehir Projesi kapsamında Avrupa komisyonundan hak ettiğimiz 5 Milyon Euroluk hibe kapsamına yine bir ilke imza attık. Hem enerji tasarrufu yüksek hem de çevreci olması ile ön plana çıkan elektrikli otobüslerimizi hizmete sunuyoruz. Türkiyedeki ilk elektrikli otobüs ihalelerinden birini açtığımız gibi elektrikli otobüsleri ilk kullanacak belediye de Tepebaşı Belediyesi olacak. Bu doğrultuda Türkiyede yolcu taşıyacak ilk elektrikli otobüsleri üreten Bozankayadan araçlarımızı teslim almaktan büyük mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

300 bin Euro tasarruf sağlayacak Yatırımlarını, günümüz şartlarının yanı sıra şehrin geleceğini düşünerek yaptıklarının altını çizen Ataç "Teslim aldığımız E-Karat elektrikli otobüslerimiz, enerji tasarrufu ile bugün maliyetlerimizde avantaj sağlarken, 0 emisyonlu çevre dostu elektrikli sürüş prensibi ile gelecek nesillerimize temiz bir yarın hazırlamamıza yardımcı olacak. Yaptığımız detaylı test sürüşleri, konvansiyonel dizel otobüsler ile karşılaştırdığımızda, tek bir E-Karat otobüs ile yıllık ortalama 75.000 Euro tasarruf sağlayabileceğimizi gösteriyor. Bu da dört otobüsümüz ile yıllık toplam 300.000 Euro demek. Böylece elektrikli otobüs alım maliyeti, 5 yıl içinde E-Karatlardan yapacağımız tasarruf ile eşit olacak" şeklinde konuştu. Törende konuşan TreptovvKöpenick Meclis Başkanı Peter Groos; "Eskişehir'de gördüklerim, modernleşme ve yaratıcılık beni çok etkiledi. Elektrikli otobüs gibi global, çevreci bir düşüncenin hayata geçmesi belediyenin vizyonunu gösteriyor. Benzer vizyonların iki kardeş belediye arasında geliştirilmesini hedefliyoruz." dedi.

Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Ay tunç Günay ise; "Dünyada elektrikli araçlara yönelik bir eğilim var. Tepebaşı Belediyesi'ne yerli üretim araçlara güvendikleri ve destekledikleri için ayrıca teşekkür ederiz. Pek çok avantajı bir arada sunan elektrikli otobüslerimizin Tepebaşı ve Eskişehir'in toplu taşıma hizmetlerine yeni bir soluk getireceği şüphesiz" diye konuştu. Vali Yardımcısı Günay'da projede emeği geçen tüm belediye çalışanlarına teşekkür ederek, "Eskişehir'de enerji verimliliğini koordine eden ve bu konuda duyarlılık oluşturulması konusunda çalışan vali yardımcısı olarak gurur duydum" dedi.

ENERJİ MALİYETİ DÜŞÜYOR
Bozankaya E-Karat; enerji tüketimi düşük, verimli ve çevre dostu bir araç olarak ön plana çıkıyor. Hali hazırda kullanılan konvansiyonel otobüslere göre yüzde 70- 80 arasında daha düşük enerji maliyeti sunuyor. E-Karat, tam şarj olduğunda en az 200 km menzil garantisi ile sunulurken şehir içi ulaşımda ortalama 260-320 km arasında yol yapabiliyor. Üstelik elektrikli araç istasyonları gerekmeksizin akıllı mobil şarj üniteleri ile şarj edilebiliyor.

Eskişehir Anadolu Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181