Enerji verimliliğinde pilot şehir Eskişehir oldu!
Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletlerin 2030 'Herkes için Sürdürülebilir Enerji' hedefleri doğrultusunda Danimarka'nın başkentinde düzenlenen Küresel Yeşil Büyüme Formu Zirvesi'ne Türkiye'den davet edilen tek şehir oldu. Yapılarda Enerji Verimliliği İnisiyatifine pilot şehir olarak dünyadaki 6 şehirden biri olarak seçilen Eskişehir, düzenlenen özel basın toplantısı ile Avrupa basınına tanıtıldı.

Sürdürülebilir gelişme ve küresel iklim değişikliklerine ilişkin Birleşmiş Milletler 2030 Dünya hedefleri doğrultusunda çözümlerin tartışıldığı Kopenhag'da gerçekleşen Küresel Yeşil Büyüme Forumu Zirvesi'ne tüm dünyadan hükümet, yerel yönetim, küresel şirket ve uluslar arası sivil toplum örgütü temsilcilerinden seçilmiş 250 davetli katıldı. Türkiye'den seçilmiş tek davetli olarak Danimarka Başbakanı Rasmussen'in özel mektubu ile davet edilen Yılmaz Büyükerşen'in katılımı ile Zirve'de tüm dünyadan seçilmiş katılımcılara Binalarda Enerji Verimliliği alanında Eskişehir, pilot şehir olarak duyurularak düzenlenen özel basın toplantısı ile tanıtıldı.

Zirve kapsamında Eskişehir'in tanıtımı için özel olarak düzenlenen basın toplantısına, Danimarka Dış İşleri Temsilcisi Lynette Thorstensen moderatörlüğünde Dünya Kaynakları Araştırma Enstitüsü (World Resources Institute) Enerji Verimliliği Direktörü Jennifer Layke, Birleşmiş Milletler Herkes için Sürdürülebilir Enerji Ortaklık Direktörü Sandrine Dixson Decleve, Yılmaz Büyükerşen ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Dr. Jale Nur Süllü katıldı. Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirliği, Brezilya, Hindistan, Güney Afrika, Kolombiya, Mexico ve Avrupa ülkelerinden şehirlerin katıldığı platformda Eskişehir'in yer almasından memnun olduğunu ifade eden Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi olarak, bina yapılarının yenileneceği Kentsel Dönüşüm alanlarında ve Çevre Bakanlığı'nın projesi olan ve Süper Kent olarak belirlenen yeni alanda yapılacak olan binaların enerji verimliliği konusunda iyi bir uygulama fırsatı yarattığını ifade etti. Dünya'da gelişmiş ülkelerin kendi enerjisini üreten yeşil, doğayla iç içe binalar ve şehirler inşa ettiğine dikkat çeken Başkan Büyükerşen, bina verimliliği uygulamaları ile vatandaşın enerji konusunda tasarruf etmesinin yanı sıra hedefin, gelecek kuşaklara daha temiz ve yaşanabilir gelecek sağlamak olduğunu belirtti.

Son Haber Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181