Engelsiz projede ikinci ve üçüncü etap geliyor!
Demirtaş Mahallesi'nde hizmet veren ve engellilere engelsiz tatil yapma olanağı sunan Fortuna Resort'u Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu üyeleri ziyaret etti. AGC Yönetim Kurulu üyeleri oteli ziyaret ederek engellilere yönelik verilen hizmetler hakkında bilgiler aldı. Otelde tatil yapan Hans Peter Thomas (55) Alanya'da bu gibi bir proje olması nedeniyle çok sevindiğini söyledi. Thomas,"Bu otelde banyoya, tuvalete, havuza ve her yere rahatlıkla gidebiliyoruz. Aktiviteler yapabiliyoruz. Bunun için çok mutluyuz. Böyle bir projenin Türkiye'de olmasından dolayı çok sevinçliyiz'' dedi.

ALANYA'DA HAYATI YAŞIYORUM

VVolfgang Frisch (36) de, "Daha önce evden hiç çıkmıyordum. Böyle bir projeyi, Alanya'daki denizi, güneşi gördükten sonra hayata tekrar tütündüm ve tekrar dışarı çıkmaya başladım. Alanya'ya gehp burada hayatı yaşamayı çok sevdim" şeklinde konuştu.

KİMSEYE İHTİYAÇLARI KALMIYOR
Fortuna Resort'un Müdürü Nevra Giyik ise,"TAYA inşaat Grubu olarak Fortuna Resort ailesi tamamen engellilere yönelik bir tesis değil ancak onların sosyalleşebilmelerini sağlayacak, kendi özbakım becerilerini yapabilecek, kimseye ihtiyacı olmadan gezebilecek, oyun oynayabilecek, havuza girebilecek, yemeğini yapabilecek, banyo ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde bir tesis yaptık. Tesisimizde 176 daire var. Bu birinci etabımız. İkinci ve üçüncü etap çalışmalarımız devam edecek. 176 daire içinde 50 daire tamamen engellilere yönelik" diye konuştu.

ONLARIN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRDIK
Birçok misafiri ağırladıklarını ifade eden Giyik, "Türkiye Engelliler Federasyonu, Bedensel Engelliler Federasyonu, milli takım üyelerini ağırladık. Alman, Norveçli misafirler geldi. Hepsinin bize sonsuz teşekkürleri oldu. Biz okyanusta bir kum tanesiyiz, inşallah daha da çoğalacağız. Tesisimiz tamamen engelli bireylere yönelik değil. Hepimiz potansiyel bir engelliyiz. Engellilik hah herkesin her an basma gelebilir. Biz yalnızca onlar için yaşamı çok daha fazla kolaylaştırmak amacını güttük. Bir engelli havuza tek başına girebiliyor. Havuz başmda özel sistemlerimiz var. Havuz liftimiz var. Engelli bireyler kimseye ihtiyaç duymadan girip havuzu kullanabüecek. Sauna için aynı şey geçerh. Tekerlekli sandalye üe bütün tesisi gezebilir, her yere girebilir, bütün katlara çıkabilirsiniz" dedi.

FORTUNA RESORTTA YOK YOK
Satış Müdürü Alper Özbilen de, "Fortuna Resort'ta özel plajımız var. Kendimize ait 8 bin metrekarelik plaj kafemiz bulunuyor. Bunun dışında iç ve dış olmak üzere kapalı ve açık yüzme havuzlarımız, aquapark, tenis kortu, basketbol sahası, masa tenisi, sinema salonu, playstation alanları, masaj odaları, hamam, buhar odası, sauna, minibar, vitamin bar, havuz bar, fitness salonu, çocuk oyun parklarımız bulunuyor. Otelin önünde 10 dönümlük bir portakal bahçesi bulunuyor. Otoparkımız ve güvenhğimiz de var. Sürekli açık olan bir restorana da sahibiz. Süpermarket, hediyelik eşya ve butiğe de sahibiz" şeklinde konuştu.

FUTBOLCULAR VE ÜNLÜLER DAİRELER ALDI
Fortuna Resort'tan daire alan ünlüler olduğunu da açıklayan Özbüen, "Liverpool takımının forvet oyuncusu Christian Benteke'nin burada 14 dairesi bulunuyor. Hertha Berhn'de oynayan Sinan Kurt, Kasımpaşa'da forma giyen Santaris Malki, Göztepe'de oynayan Mirkan Aydın ile Danimarkalı süperstarlar Johannes Nymark Anderson ve Silas Holst buradan daireler alan ünlüler. Anderson, bu yıl Eurovision'da Danimarka'yı temsil edecek. Herkes Fortuna Resort'u çok beğeniyor. Biz de bu durumdan çok mutluyuz" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE BU TEK PROJE'
Fortuna Resort Sahibi Tamer Yalçın da, "Normalde konut üreten bir şirkettik. Heidelberg'de yaptığım bir ziyarette engellilere ne kadar önem verdiklerini gördük. Bize herkesin zaman içerisinde bir engelli adayı olabileceğini tekrar hatırlattılar. Daha sonra bu yıllar içerisinde biraz daha gehşti. Bu konsepti Fortuna Resort'u içerisinde engellilerin veya yaşlıların da yaşayabileceği bir alan haline getirmek için planlar yaptık. Bu konuda uzman olanlardan destek aldık. Ulm'deki Omurilik Felçlileri Hastanesinden destek aldık. Bizi motive ettiler. Bunun yaz-kış turizme hizmet edebilecek bir yer olabileceğini onlar söylediler. Biz de bunu izleyerek buradaki dairelerde bedensel engelli vatandaşların kullanabileceği alanlar oluşturduk. Çok iyi geri dönüşler aldık. Bu öyle tahmin ediyorum ki Türkiye'de bildiğimiz kadarıyla konuya önem veren tek proje. Fortuna Resort sadece engellilerin yaşadığı bir site değil. Herkesin yaşayabildiği entegre bir proje. Yarın başımıza ne geleceği belli olmadığı için rolatör dediğimiz tekerlekli yürüme aletleri veya tekerlekli sandalye ya da bir annenin çocuğunu arabasıyla taşırken her türlü altyapının bunlara uygun olması için elimizden gelen özeni gösterdik. Ulm ile yaptığımız bir anlaşma doğrultusunda inşallah klinik de devreye girecek. Kliniğimiz ve rehabilitasyon merkezimiz olacak. Bizi en çok heyecanlandıran bölüm orası. Engelliler için bizim daha çok şey düşünmemiz, yeni şeyler üretmemiz gerekiyor. Almanya'da gördüklerimle çok heyecanlandım. Bizim baktığımızda birçok şeyimiz eksik. Almanya'da bize, 'Sakın insanları elektrikli tekerlekli sandalyelere bindirmeyin. Onları aktif hale getirin. Onlar tekerlekli sandalyeleri kendileri kullansın. Bununla beraber yaşam kaliteleri de artsın" dediler. Biz de tüm altyapımızı buna göre organize ettik" dedi.

TURİSTİK BÖLGELERDE ÖRNEK OLACAK
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve AGC Başkam Mehmet Ah Dim de "Ülkemizde engelli veya yurtiçi veya yurtdışından tatil bölgelerine gelen vatandaşlar olsun onlara özel projelere gerçekten çok ihtiyaç var. Alanya'da engelli şehri diye bir kavram oluştu ama henüz ne kadar mesafe aldığımız tartışılır. Fortuna Resort yüzde 20 oranında özel insanlara hizmet veren önemh bir tesis. Bu belki de Türkiye'de bir ilk. Bu bölgede zaten bir ilk. Dünyada elbette örnekleri vardır ama Alanya için bir konsept proje olarak ortaya çıkıyor. Inanıyorum ki Türkiye'nin birçok yöresinde, turistik bölgelerde bu konsept proje örnek olacaktır diye düşünüyorum. Projenin fikir babası olan Yalçm'a teşekkür ediyorum. Yalçın, inşaat yapmanın, müteahhitliğin sadece tuğlayı tuğla üstüne koymak, sıvamak, kapıyı, pencereyi takmak, anahtarı vermek olmadığını biraz da işin duygunun katılması gerektiğini bize öğretti. Bu bakımdan kendisini tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bu proje önümüzdeki dönemde de hem Alanya'da, hem bölgede, hem de ülkede çok konuşulacaktır diye düşünüyorum. Şimdiden burada tatil yapacak özel insanlara iyi tatiller diliyorum" diye konuştu.

Alanya Postası Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181