Gazipaşa'da emlak fiyatları arttı!
Bireysel ve firmalar tarafından Gazipaşa’daki birçok konut ve arsaya olan talep emlak fiyatlarını ikiye katlarken, konut satış oranında da yükseliş oldu. İnşaat sektöründeki yatırımlarında hızla arttığı Gazipaşa'da, bu yıl çok sayıda yeni bina yükseldi. İlçe merkezi ve Denizyolu çevresinde yer alan arsa ve konut fiyatlarının sürekli artması yatırım yapacakların da gözünü korkuttu.

GAZİPAŞA'YA İLGİ ARTTI
Konuyla ilgili bilgi veren Baş Emlak Sahibi Özgür Baş, ilçede son 1 yıldır arsa ve konut fiyatlarının aşırı derecede yükselişe geçtiğini söyledi. Turizme açılan kapı olan Denizyolu civarında fiyatların daha da yükseleceğinin sinyallerini veren Baş, "Havalimanının açılmasının ardından yatırımcıların da Gazipaşa’ya olan ilgisi arttı. Daha önce Denizyolu'nda 130 bin lira olan bir daire, 180-190 bin liraya yükseldi. 150 bin liradan satılan arsanın fiyatı ise 300 bin liraya çıktı" dedi.

'SATILACAK ARAZİ YOK'
Turizme elverişli bölgelerde boş arazi bulunmasının çok zor olduğunu dile getiren Baş, "Bu işin ticaretini yapan ve parası olanlar Pazarcı, Cumhuriyet ve Koru mahallelerindeki turizm arsalarını aldı. İlçemizde satılacak arazi bulmakta sıkıntı yaşanıyor. 'O şahsın konutu şu paraymış, bu sahsın arazisi bu paraymış' şeklinde söylentiler yüzünden arazi fiyatları sürekli yükseliyor. Burada zararı alıcı görüyor" diye konuştu.

Baş, havuzu, sosyal alanları dahi bulunmayan bir konutun 180-190 bin liraya yükselmesinin, alıcıları büyük zarara uğrattığını da vurguladı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181