'Gölcük'ü insanları mutlu edecek şekilde inşa edeceğiz!'
Gölcük Kültür Dernekleri Platformu'na kentsel dönüşüm Gölcük'te, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantıları başlatıldı. Bu kapsamda Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, sivil toplum kuruluşları, dernekle ve esnaflara bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriyor. Son olarak Gölcük Kültür Dernekleri Platformu'na kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Ellibeş, "Biz şehrimizi geliştirmek ve dönüştürmek istiyoruz. Eskimiş ve ekonomik değerini yitirmiş yapıları yeniden gözden geçirmek istiyoruz. Gölcük'ümüze kent kimliği, güzel ve estetik binalar kazandırmak istiyoruz. İşte bu yüzden üç bölgede kentsel dönüşüm uygulamaya karar verdik" dedi.

DENİZEVLER BÖLGESİ
Ellibeş, konuşmasına şöyle devam etti: "Birinci bölge Denizevler bölgesi. Zemin depremde iki metre çökmüştü. O bölgede yaşayan insanlarımız afete maruz kalmış bölge olmasına oturmaya devam etmiş. Olası bir depremde o bölgede yaşayan insanlarımıza bir şey olsa bunun hesabını veremezdik. O bölgede 'Tek katlı evde olsa burada oturabilir miyiz?' diye bizlere istekler sunuldu. Yetkililerin çalışmalarıyla o bölgenin zemin etüdünü yaptırdık ve o bölgenin konuta uygun olmadığı anlaşıldı. İkinci bölgemiz Sanayi bölgesi. Orada sanayi esnaflarımız uzun yıllardır bazı sıkıntılar yaşadı. Bizler de Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile birlikte esnaflarımızın isteklerini yerine getirmek için, daha rahat çalışabilmeleri için sanayi bölgemizde kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Üçüncü bölge ise kent merkezi. Gölcük'ün merkezinde belli başlı sorunlar var. Merkezi canlandıracak, sosyal alanların bol olduğu, insanların mutlu olacağı bir Gölcük'ü inşa edeceğiz."

Manşet Kocaeli Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181