İnegöl yeni pazar alanı projesinin temeli atıldı!
Recep Altepe, yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olacak proje ile pazarcı esnafı ve vatandaşların daha sağlıklı ortamda alışveriş yapabileceğini ayrıca projenin estetik açıdan da ilçeye değer katacağını söyledi.

Bursa’nın İnegöl ilçe merkezindeki kapalı pazar alanının çatısı, geçtiğimiz yılın son günlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle çökmüştü. Şans eseri can kaybının yaşanmadığı olayda, pazar alanı tamamen kullanılamaz hale gelmişti. Olayın ardından pazar alanında inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, pazarcı esnafının yaralarının sarılması için çalışmalara hemen başlanacağını ve bölgeye modern bir kapalı pazar yeri yapılacağını açıklamıştı. Bir taraftan proje hazırlıklarına başlanırken, diğer taraftan da eski pazar alanının enkazı kaldırıldı. Tonoz çatı uygulamaları ve estetik mimarisiyle dikkat çeken projenin temeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili adayı Efkan Ala, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle atıldı.

Sadece pazar yeri değil yaşam alanı
Geçtiğimiz yıl çok çetin geçen kış nedeniyle çatı çöken pazar alanına olayın hemen ardından geldiklerini ve çalışmaları hemen başlattıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olacak proje ile sadece bir pazar yeri değil fuar organizasyonları, farklı etkinlik ve organizasyonlara da ev sahipliği yapacak önemli bir merkezi ilçeye kazandıracaklarını söyledi. Güçlü Türkiye’nin ancak güçlü şehirlerle inşa edileceğini ifade eden Başkan Altepe, “İşte Büyükşehir yasası bu yüzden çıktı. Büyükşehir olunca ne olacak deniyordu. Ne oldu? Hem İnegöl Belediyesi çalışıyor, hem Büyükşehir Belediyesi çalışıyor. Geçtiğimiz dönem Özel İdare’nin 17 ilçe yolları için ayırdığı bütçe 8 milyon TL, gerçekleşen 7 milyon TL. Bizim sadece İnegöl’de bir yılda tamamladığımız yolların maliyeti 18 milyon TL. Daha Büyükşehir yasası çıkmadan Beylik Hanı’nda yangın çıktı. Biz yaparız dedik. Projeleri hazırladık ve çalışmalar başladı. İşte burada çatı çöktü, modern bir projeyi kazandırıyoruz. İnegöl’de tarımdan turizme, sanayiden sosyal donatı alanlarına kadar her alanda çalışmalarımız var. İnegölspor için planladığımız tesis projeleri hazır, modern bir tesis kazandıracağız. İnegölspor’umuz otobüs istedi, hemen temin ettik. Daha sağlıklı ve modern bir İnegöl’ü, ilçe belediyemiz ve kamu kurumlarımızla işbirliği içinde inşa edeceğiz. Temelini attığımız pazar alanı da esnafımıza ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Hedef en gelişmiş ilk 10 ülke arasına girmek
İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili adayı Efkan Ala ise eskiden halkın ihtiyacı olan bir konu gündeme geldiğinde ‘nasıl yapabiliriz’ dendiğini, şimdi ise ‘ne kadar hızlı yaparız’ denildiğini söyledi. Türkiye’nin şu anda gelişmiş 20 ülkenin dönem başkanlığını yaptığını ve hedeflerinin ilk 10 ülke arasına girmek olduğunu ifade eden Ala, “Biz bu çalışmaları yaparken ihtiyacımız olan tek şey, kardeşlik ve istikrar. Kardeşliğimize yönelik her türlü müdahalenin topyekun karşısındayız. İnşallah siyasi istikrar noktasında da önümüzde bir seçim var. Destek sizden, hizmet bizden. Önümüzde 4 altın yıl var. Gelin hep birlikte şu 4 altın yılı Türkiye’mize hediye edelim. Siyaset kurumu kendi meselelerinin çözümü için zaman kaybetmesin. Bakın koalisyon olacak mı kim kiminle koalisyon kuracak tartışmalarıyla zaman kaybediyoruz. İnşallah sizlerin de desteğiyle 2 Kasım sabahı hemen çalışmalara kaldığımız yerden devam edecek siyasi atmosferi sağlamanızı bekliyoruz” diye konuştu.
Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de geçtiğimiz yıl çatı çökünce kullanılamaz hale gelen pazar alanının Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımıyla daha modern hale getirileceğini söyledi. Büyükşehir yasası hazırlanırken plan bütçe komisyonunda olduğunu dile getiren Şahin, “Şehir merkezlerinde ne varsa kırsalda da olması hedefiyle bu yasa çıktı. İşte yapılanlar ortada çünkü AK kadrolar iş başında. İnşallah 1 Kasım’dan sonra da AK kadrolarla aynı tempoda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Alan bakımından Bursa’nın en büyük pazar yeri
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, 2008 yılında faaliyete geçen pazar alanının son 60 yılın en ağır kışının yaşandığı geçen yıl çöktüğünü ve olayın hemen ardından gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, yeni Pazar yeri için söz verdiğini hatırlattı. Şimdi de modern pazar yeninin temelinin atıldığını dile getiren Aktaş, “Burası alan bakımından Bursa’nın en büyük pazar yeri. Büyükşehir Belediyemiz bunu yaparken, biz de hemen yanına 3166 metrekare alana köylü pazarını yapacağız. 3 katlı ve otoparkı da olan köylü pazarı ve Büyükşehir Belediyemizin projesi ise İnegöl hem pazar alanı hem de her türlü aktivitenin yapılabileceği modern bir merkeze kavuşmuş olacak. Ben destekleri nedeniyle Başkanımız Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum” dedi.
Toplam 11 bin metrekare kapalı alanı bulunan proje kapsamında alanda destek hizmetleri ve kafeterya birimleri de yer alacak. Betonarme çelik karkas sistemli pazar alanında 500 ton çelik çatı ve 15 bin metrekare tonoz çatı örtüsü yer alacak. Alanın tüm elektrik, mekanik ısıtma soğutma sistem imalatları gerçekleştirilecek. Yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olacak projenin Haziran ayında tamamlanması hedefleniyor.
Konuşmaların ardından yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olacak pazar alanının temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.

Manevi iklime yakışır hale geldi
Aynı zamanda; Bursa kent merkezindeki cami, külliye, türbe gibi tüm manevi odak noktalarını çevre düzenlemeleri ile ayrıcalıklı buluşma mekanları haline getiren Büyükşehir Belediyesi, İnegöl Alanyurt’taki Uludağ Camii’nde de çevre düzenlemesi yaptı. Çevre duvarları, mozaik harpuşta, ferforje korkuluk, wash beton döşemesi, bordür ve çevre aydınlatma imalatları yapılan camii, manevi iklime yakışır hale getirildi. Buradaki törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hiçbir konuda görev ayrımı yapmadan, halkın ne beklentisi varsa karşılamak için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. Başkan Altepe, “Kent merkezinde olduğu gibi artık İnegöl’de de Büyükşehir’in varlığı daha da yakından hissedilecek. İnegöl’ün daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması yönünde hazırladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Burada yaptığımız çalışma da bölge halkına hayırlı olsun” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Uludağ Camii Yaptırma Derneği Başkanı Binali Ateş de cami çevresine yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181