İstanbul için ezberbozan deprem açıklaması!İşte çok konuşulan açıklama...
Son olarak İstanbul’da Yalova açıklarında 3.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem ile yeni bir deprem olacak mı soruları gündemdeki yerini aldı. İstanbul'da gerçekleşen ve çevre ilçelerden de hissedilen deprem halkta korku ve paniğe neden olmuştu.

Geçtiğimiz haftalarda Eceabad-Kocadere odaklı oluşan 4,8 büyüklüğündeki depremin ardından Emlaksayfasi.com.tr'ye açıklama yapan İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fay hattının kımıldadığını ve hareket geçtiğini belirtmiş ve yeni oluşabilecek depremlerin kendisini şaşırtmayacağını ifade etmişti.

PROF.DR.ÖVGÜN AHMET ERCAN "6 BÜYÜKLÜĞÜNDE ÖNCÜ DEPREMLER OLABİLİR"
İstanbul’da meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki depremin ardından yine açıklamalarda bulunan Prof.Dr.Övgün Ahmet Ercan;“17 Ağustos 1999 depreminde fay Gölcük’ten başlayıp Çınarcık Esenköy’e kadar kırıldı. Henüz kırılmayan kollar ise; İstanbul kolu, Tekirdağ kolu ve Selanik kolu. Biz hep İstanbul kolunun kırılmasını beklerken fayın 2013’te Saroz kolu kırıldı. Şu an ikilemimiz, büyük deprem Selanik kolunda mı yoksa İstanbul ve Tekirdağ kolunda mı olacak? Bence İstanbul ve Tekirdağ kollarından birini kıracak. İstanbul’da kırılacak kabuğun kalınlığı 29 kilometre. Bunu kıracak güç ise 6 milyar gigaton. Henüz o güç birikmedi, biriktirme eşik değerine ulaşmaya çalışıyor. Dün gece ki deprem Kuzey Anadolu kırığının diriliğini gösteren küçük bir depremdi. Ancak bundan daha büyük şiddette depremler beklenmeli. 6 büyüklüğünde öncü depremler olabilir. 2033’ten önce büyük deprem olursa şaşırtıcı olur" dedi.

TEKİRDAĞ DEPREMİ TÜM MARMARA'YI ETKİLEYECEKTİR
Kuzey Anadolu Kırığının Kuzey kolllarında gerçekleşebilecek olası bir Tekirdağ depreminin İstanbul, Bursa,Yalova ve Çanakkale başta tüm Marmara bölgesini etkileyebileceğini ifade eden Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, Tekirdağbölgesindeki bir depremin olası bir İstanbul depreminden sonra olacağını tahmin ettiklerini ancak gelişen bu son olaylar nedeniyle Tekirdağ depreminin daha önce olmasının kendilerini şaşırtmayacağının altını çizdi.

DEPREM PROFESÖRÜ İSTANBUL UYARISINI TEKRARLADI!iŞTE O AÇIKLAMALAR...

İSTANBUL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM NERELERDE OLACAK?İŞTE AÇIKLANAN BÖLGELER VE PROJELER

Utku ÇALIŞKAN/Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181