İzmir'in yeni kent merkezinde fiyatlar %50 arttı!
2001 yılında düzenlenen “Kentsel Tasarım Uluslararası Fikir Proje Yarışması” sonucunda ortaya çıkan fikirlerden yararlanarak, Alsancak Limanı’nın arka bölgesi ile Turan Mahallesi arasındaki 471 hektarlık alan 2003 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir’in yeni kent merkezi olarak ilan edildi.

Bu şekilde başlayan ve bir anlamda İzmir’in özüne, kurulduğu yer olan Bayraklı (Smyrna)’ya dönüşünün vesilesi olacak “Yeni Kent Merkezi Projesi” önümüzdeki dönemde kente yeni ufuklar açacak.

20 milyon metrekare inşaat kapasitesi
Şehirde dikkatleri üzerine çeken bölgede bürüt 20 milyon metrekare inşaat kapasitesi mevcut. Bölge, Türkiye ’nin ve dünyanın önde gelen gayrimenkul firmaları tarafından toplam değeri 18 milyar doların üzerinde olan onlarca proje ile yeni baştan kuruluyor. Yeni yollar, kavşaklar ve ulaşım imkanları ile desteklenen bölge; geniş yeşil alanları, parklar ve sahil şeridi ile İzmir’e nefes aldırıyor. Rezidansların, ofis ve ticaret binalarının, otellerin, marinaların, eğitim, eğlence ve kültür merkezlerinin odak noktası haline geliyor. Kamu binaları bu özel alanda yeniden yapılanıyor; yeni hastane ve sağlık tesisleri ile İzmir daha sağlıklı bir şehre dönüşüyor.

Bölgede faaliyet gösteren Forent Gayrimenkul Danışmanlığı firmasının müdürü Mustafa Oğur bölgeyi ve gayrimenkul satış ve kiralama fiyatlarını değerlendirdi.

3 bin 500 liradan başlıyor
Mustafa Oğur ”İzmir’in yanı sıra İstanbul, Ankara ve yurt dışından yatırımları çekmekte olan İzmir’de A pluskarma projelerin sayısı hızla artıyor. Yüksek yapılaşmaya uygun olan ve nitelikli konut ve ofisprojelerine güngeçtikçe yenilerini ekleyen Yeni Kent Merkezi dikkatleri üzerine çekiyor.Alsancak gibi ofis ve konutların iç içe olduğu yoğun trafikli sıkışık yerlere alternatif arayanlar için bölge çok revaçta. Birçok kurumsal şirket ofislerini, genel merkezlerini buradaki projelere taşıyor. Hem prestijli, hem otopark sorunu yok hem de şehrin ortasında her yere yakın. Konutların tercih edilmesinde de aynı faktörler söz konusu. Bunun yanı sırabir çoğunda mevcut olan AVM, spor merkezi, sinema, bowling salonu, restaurantlar, cafeler ve mağazalarınyaşayanlara sağladığı konforu da gözardı etmemek gerekir” diyerek bölgenin gün geçtikçe neden popüler olduğunu açıkladı.

Oğur’a göre karma projelerde ofis ve konut satış fiyatları marka, konum, malzeme kalitesi gibi kriterlere göre değişiklik gösteriyor. Son 4 yılda buralardaki fiyatlar %45 – 50 oranında artış gösterdi. Bugün 2.500 $ – 3.500 $/m² arasında değişen fiyatlarla bu projelerde mülk sahibi olmak mümkün. Aynı projelerde kiralar 22 – 48 TL/ m² arasında değişiyor.Bölgedeki arsaların metrekare birim fiyatları ise bölge içerisindeki konumu, imar uygulaması görüp görmediği ve büyüklüğü gibi faktörlere bağlı olarak 3.500 ila 9000 TL arasında değişiyor. Mustafa Oğur” Önümüzdeki yıllarda bölgenin gelişmesine paralel olarak fiyatlarında artmasını bekliyoruz” diyerek sözlerini bitirdi. 

Vatan Emlak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181