Kırkpınar alanı rekreasyon projesi hayata geçiriliyor!
Edirne Belediyesi kenti önemli bir turizm destinasyorıu haline getirecek, bölgenin dünya çapında tanınırlığını artırmasına katkı sağlayacak ve Edirne'yi marka şehir haline getirecek yeni bir projeye daha imza atıyor. Edirne Belediyesi liderliğinde ve İl Özel İdaresi ortaklığıyla Trakya Kalkınma Ajansı'na sunulan Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi (Sular Üzerinde Yükselen Şehir) Güdümlü Proje Desteği kapsamında uygun bulunarak. Trakya Kalkınma Ajansı'ndan 4 milyon 750 bin TL hibe almaya hak kazandı. Projesi tamamlanan ve çok kısa sürede ihaleye çıkacak olan Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesiyle Edirne çok önemli bir destinasyon merkezine kavuşacak.

Yaklaşık 10 milyon TL'lik bir bütçeye sahip olan dev projeyle; 4 bin 900 dönümlük bir alanda 86 dönümlük bir göl, has bahçe, liman, yüzen havuz, kumsal, bisiklet ve koşu yolu, kafeler ve restoranlar yer alacak.


Beton kullanılmayacak, her şey taşınabilir malzemeden yapılacak
Sarayiçi'nin sit alanı içinde olduğunu ve bu yüzden söz konusu projeyi gerçekleştirebilmek için hiç beton kullanılmayacağını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan. 'Doğayla iç içe bir proje hazırladık. Projemiz 3 yıl içerisinde tamamlanacak. Bu projede padişahlar bahçesi, havuz, olimpik yüzme havuzu suni gölet küçük bir liman saltanat kayıkları su gösterisi koşu ve bisiklet yolları, açık fuar alanları, açık spor alanları gibi sosyal donatılar yer alacak Karaağaç'tan sonra ikinci doğal destinasyon merkezi olacak olan bu projede hiç beton kullanılmayacak. Kullanılan dubalar taşkınlar sırasında yükselecek, Su gittiğinde dubalarda alçalacak dedi. Gürkan ayrıca Edirne'nin ulusal ve uluslararası anlamda cazibesini artıracak olan bu projeyle Edirne Halkı'nın sosyal yasam kalitesinin ve turizm hareketliliğinin yükseleceğini söyledi.

Milliyet Trakya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181