Körfez Köprüsü bu ilde emlak fiyatlarını uçurdu!
İzmit Körfezi'nin iki yakasını birbirine bağlayarak Dilovası ve Hersek arasına kurulacak Körfez Geçiş Köprüsü Projesi ihale aşamasından bugüne bölgede gayrimenkul fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu.

Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Adem Şen, Körfez Geçiş Köprüsü Projesi'nin gündeme gelmesiyle birlikte özellikle Yalova'da arsa alım – satımlarında büyük bir artış olduğunu, fiyatların neredeyse en üst seviyeye çıktığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adem Şen, ilde gayrimenkul alım satımının çok yoğun olduğunu belirterek İzmit Dilovası ile Yalova'nın Hersek Burnu arasına yapımı devam eden köprünün yol güzergahındaki arsaların yatırımcılar tarafından adeta kapışıldığını dile getirdi.

Yalova'da arsa fiyatlarının 10 yılda 500 kat artığını belirten Şen, "Körfez Köprüsü Projesi'nin adı bile Yalova'ki arsa ve gayrimenkul fiyatlarını arttırdı. Körfez Köprüsü Projesi'nin hayata geçirileceğinin duyulmasıyla bölgede arazi almak isteyenler emlakçıların kapılarını zorladı. Yalova'daki İmar tadilatlarıyla birlikte satışlar da patladı. Bir buçuk yıldır da arsa spekülatörleri de iş başında. Eline haritaları geçiren yüksek miktarda arazi alımı yapıyor. Pek çoğu bu arazileri İstanbullu yatırımcılara yüksek fiyatla satıyorlar" dedi.

YALOVA İSTANBUL'UN BİR İLÇESİ OLACAK!
Şen, "Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Dilovası Beldesi sınırları içerisindeki Dil İskelesi ile Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Hersek burnu arasında yapımı hızla devam eden Körfez Köprüsü ile Yalova İstanbul'un bir ilçesi olacak.

YALOVA'NIN NÜFUSU 1 MİLYON OLACAK!
180 bin nüfusa sahip olan Yalova'nın 2-3 yılda nüfusu 500 bine ulaşacak. 10 yıl sonra ise nüfus milyon olur. İstanbul'da yerleşim alanları bittiği için insanlar Yalova'ya yöneliyor. Şu anda Kadıköy Bağdat Caddesi'nde evi olan insanlar, evlerini bırakıp Yalova'da ev alıyor. Yalova İstanbullulara daha cazip gelmeye başladı" diye konuştu.

TAPU İŞLEMLERİNDE PATLAMA
Yalova Tapu Müdürlüğü'nde işlem sayısının çok yüksek olduğunu vurgulayan Şen, "Yalova'da geçen yıl Tapu Müdürlüğü'nde 13 bin civarında işlem gerçekleşti. bu yılki rakam ise 9 bin 543'e ulaştı. İnanılmaz düzeyde alım-satım var. Bölgedeki emlakçı sayısı da had safhada" dedi.

Özellikle köprü ve yol güzergahında olan köylerdeki arsaların büyük çoğunluğunun satın alındığını belirten Şen, "Çukurköy, Denizçalı, Kabaklı ve Kılıçköy, projenin duyulmasıyla arasa almak isteyenlerin hücumuna uğradı. Özellikle bu bölgede bürokratlar arsalar alıyor. İlyasköy'de köylüler topraklarının yüzde 75'ini yabancılara satmış durumda. Aktoprak, Fevziye, Örencik, Ahmediye köylerinde de alım-satımda hareket var. En yüksek fiyatlı arazi ise köprünün ayaklarının koyulacağı Hersek Köyü" şeklinde konuştu.

ŞEHİR MERKEZİNDEKİ DAİRE FİYATLARI DA ARTTI
Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Adem Şen, son olarak Yalova merkezindeki daire fiyatlarının da oldukça arttığını ifade etti.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181