'Maltepe kentsel dönüşümde halk ne isterse o olacak!'
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Bayburt Beşpınarlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'inde düzenlenen buluşmaya katıldı. Buluşmada Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, Dernek Başkanı Özgen Akten, üyeler ve vatandaşlar katıldı. Konuşmasına yapılan bu toplantıların önemine değinerek başlayan Başkan Kılıç, "Bu toplantıları daha önce sabahlan yapıyorduk ama sizden gelen istek üzerine akşamlan da düzenlemeye başladık. Biz bu ülkenin yöneticilerinin seçim sonralannda değil her zaman halka hesap vermesi gerektiğini düşünüyoruz, o yüzden buradayız. Bu toplantılarda ilçemizin sorunlannı birebir sizlere sorma ve sizlerin aktardıklanndan doğruları bulma imkanı buluyoruz. Bu anlamda sivil toplum kuruluşlan, dernekler bizler için çok ama çok önemli. Şunu da söylemek istiyorum ki hepinizle tek tek görüşmem insani olarak mümkün değil, yine belirtmek isterim ki İstanbul'da belediyeler içinde halkla en çok temasa geçen birkaç belediye başkanından biriyim" dedi.

Cevizli Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda mahallede belediyenin yaptığı çalışmalan anlatarak konuşmasını sürdüren Kılıç, şunlan söyledi: "Henüz aday adaylığımız döneminde Maltepemizin öncelikli sorunlarını belirledik ve bir broşür hazırladık. Burada 20 tane sorun tespit ettik. Öncelikli bunlann çözümü için uğraş vermeye başladık. Bunlar başında çocuklanmızın güvenliği vardı. Onun için uyuşturucuyla mücadele merkezi ve okullanmızın önünde zabıta birimleri görevlendirdik. Demokratik katılımcı belediyecilik anlamında bu buluşmalan düzenledik. Herkes için eşit hizmet sunduk, dil, din, ırk ve mezhep aynmı gözetmeksiniz her yurttaşımıza hizmet götürdük. Önemli projelerimizden Maltepe Meydanı Tünel Projesi ile ilgili girişimlerimiz devam ediyor. Kentsel dönüşümde Gülsuyu ve Gülensu mahallelerimizin planlannı hazırladık, Büyükşehir gündemine de gelip onaylanacak inşallah. Aynca Başıbüyük planlan için de çalışmaya başladık. Kentsel dönüşümde temel anlayışımız, vatandaşlanmız ne istiyorsa o olacak şeklinde."

Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M'expo, işsizlik projeleri, sanatsal faaliyetler, ilçenin tarihine dönük çalışmalar, sağlık ve sportif faaliyetler hakkında bilgi verdikten sonra, Maltepe parklanma uygulaması Mapark ile ilgili sorulan da yanıtlayan Kılıç, "1569 sokağımızın sadece 30'unda bu uygulama var. Genel olarak esnaf ve vatandaşlanmız bu uygulamadan memnun. Tabi bu sistemi tam olarak anlatamayan ya da anlatamadığımız bazı kesimlerce tepkiler alıyoruz" dedi. Daha sonra Mapark uygulamasının doğru olup olmadığıyla sayılarının arttınlmasını halkın oyuna sunan Kılıç, tam destek aldı. İmar, ruhsat, kentsel dönüşüm ve altyapı sorunlannın konuşulduğu toplantıda Kılıç, halkın ilçe sahiline iskele ve plaj yapılması isteğiyle ilgili de gereken girişimlerde bulunacağını ifade etti.

Bizim Anadolu Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181