Manisa'da Yunuskent projesinin temeli atıldı!
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, kentin vizyonunu değiştirecek projeye ilişkin bilgi verdi. Müteahhit firmaya yer teslimi yapıldığını, konutların 19 Kasım 2017'de hak sahiplerine teslim edileceğini anlatan Kaya, "İhalesi yapılan birinci etapta 2+1 ve 3+1 formatında bin 101 konut, 39 ticari alan ve bir cami bulunuyor. Konutlar üç tip bloklardan oluşuyor. 2+1 885,3+1 201,1 +1 ise 15 adet inşa ediliyor" dedi. 8 bin 311 başvuruda bulunulduğunu kaydeden Kaya, inşaatın yüzde 20'si tamamlandıktan sonra kura çekiminin tahminen en geç 3 ay içinde yapılacağını söyledi.

2. etap için ihaleye çıkılacak
Toplam 5 bin 500 konut yapılacağını, kalan 4 bin 399 konutun da yeni etaplar halinde ihale edileceğini dile getiren Kılıç Kaya, "Birinci etapta konut çıkmamış vatandaşlar, Toplu Konut İdaresi'nin uygulaması ve ilan edilecek şartlara uydukları takdirde 2. ve diğer etap konutlardan da istifade edebilecek" dedi. Manisa'daki konut sıkıntısını bu projeyle çözeceklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise, "Türkiye'ye örnek olacak bir projeye imza atıyoruz. Kısa süre içinde resmi temel atma törenimizi yapacağız" diye konuştu.

Yeni Asır Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181