Melikgazi Belediyesi'nden örnek olacak proje!
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Keykubat Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Keykubat Kapalı Semt Pazaryeri ile Sosyal Tesisi'nin de Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ile AK Parti Melikgazi İlçe başkanı Sami Kadıoğlu ve daire müdürleri ile inceleme gezisinde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kentsel dönüşüm uygulanan semtlerde pazaryeri ve kültür ve spor tesisleri inşa ettiklerini Keykubat Semtimizde her geçen gün büyüyen ve gelişen bir semt olduğunu ve bu tesisin çok amaçlı ve bölgesel bir yatırım olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç "Belediyemizce gerçekleştirilen bu çalışma da 3 boyutlu bir proje söz konusudur. Yani üç hizmet bir arada sunulmuştur. 1-Pazar yeri, 2-Sosyal tesis ve 3 ise güneş enerjisi projesidir. Amacımız; Pazar yerlerini sadece haftanın bir günü kullanılan bir yer olmaktan çıkartıp fonksiyonel hale getirilmektir. Yanındaki sosyal tesisimiz ise ayrı bir yatırım ve hizmettir. Tesis kendi elektriğini kendi üretecektir. Bu da bizim enerji ye verdiğimiz önemin bir ifadesi olan çalışmadır" dedi.

Kapalı semt pazaryeri 178 esnaf olduğunu, tesisin 3000 m2 kapalı olanı olup ikinci katın 900 m2'lik alanı sosyal tesis, geriye akan 1500 alan ise spor salonu olarak hizmet verdiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükılıç, Keykubat Pazaryerinin çatısına güneş enerjisinden elektrik üretilerek tesisin kendi elektrik ihtiyacını karşılayacağını sözlerine ekledi.

Büyük Kayseri Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
deniz 7 yıl önce

neden evlere önem vermiyorsunuz hala çok eski binalar var banyoya girince elektirik atıyor ve hala kayseride kentsel dönüşüm yok belediye uyuyor siz anca herkesin sıfır daire almasını bekleyin

Avatar
Semiha 7 yıl önce

Melihgazı yoğun burçta bulunan eski evlerle dönüşüm yokmu Kayserililerin oturdugu yerleri degerlendiriyorsunuz

banner182

banner181