Metro hattı durakları belli oldu
Yenikapı Sefaköy metro hattı ÇED sürecini geçti. Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerinden geçen Yenikapı Sefaköy raylı sistem hattı mevcut Hacıosman Yenikapı metro hattının devamı olarak tasarlanıyor.

10 istasyondan oluşuyor
Şengül Kırmızıtaş'ın haberine göre; metrobüs, deniz otobüsü ve 5 ayrı raylı sisteme entegre olacak şekilde planlanan Yenikapı Sefaköy metro hattının ilk durağı olan Yenikapı, Avrupa Yakası’ndaki en önemle tranfer merkezi olacak. Önemli transfer merkezlerinden bir diğeri de Bakırköy durağı olacak. Bakırköy istasyonunda İdo-Kirazlı, Yenikapı-Havalimanı metrosu ve Söğütlüçeşme-Tüyap metrobüs hattı ile entegre sağlanacak. Bir diğer transfer merkei ise Yenikapı Sefaköy hattının Çobançeşme istasyonunda yer alıyor. Bu istasyonda ise M3 hattının uzatması olarak yapılması planlanan Ataköy-İkitelli metrosuyla entegre sağlayacak. Son istasyon olan Sefaköy istasyonunda ise yine metrobüs hattıyla bir entegresyon planlanıyor. 13,95 kilometre uzunluğunda hat ile Yenikapı’yı Sefaköy’e bağlayacak olan Yenikapı Sefaköy metro hattı 10 istasyondan oluşuyor.

Yenikapı-Sefaköy metro hattı güzergahı
- Yenikapı (mevcutta var) - Kocamustafapaşa
- Silivrikapı
- Zeytinburnu
- Osmaniye
- Adnan Menderes
- Siyavuşpaşa
- Zafer
- Çobançeşme
- Sefaköy

Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181