Nevşehir'de 3 bin 773 konut inşa edildi!
Nevşehir Belediyesi'nin başlattığı Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan 3 bin 773 modern konut ve diğer sosyal donatı alanlarıyla Mehmet Akif Ersoy mahallesi , gelişen ve büyüyen şehrin en gözde merkezi haline geldi.

2005 yılında Nevsehir Belediyesi'nin uzun soluklu projelerinden biri olarak sehır gündemine tasman Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Toplu Konut İdaresi Baskanlıgı(TOKl) işbirliğinde, 11 mahalleyi içine ajan bölgedeki hak sahibi vatandaşlar için Mehmet Ak Ersoy Mahallesi'nde tüm sosyal donatıları ile birlikte yeni bir yasam merkezi olusturuldu.

3 bin 773 modern konutun yanı sıra, Sağlık Merkezi, Polis karakolu, Kreş, Ticaret Merkezi ve 2 de camiden oluşan sosyal donatı alanlarına sahip bölgede, yaklaşık 15 bine yakın kışı hayatım sur duruyor. Mehmet Akif Ersoy Mahal esi, bugünkü görünümüyle hızla gelişen Nevşehir'in gelecek vizyonuna uyumlu görünümü ile şehirciliğe oldukça farklı bir değer kazandırıyor.

Haber Vaktim Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181