Panayır kavşağına geri sayım başladı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha kolay ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla sürdürülen çalışmaları kapsamında Panayır Kavşağı’nda da kısa zamanda inşaatın başlayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşıma yeni bir çözüm olacak Panayır Kavşağı’nın uygulama noktasında incelemelerde bulundu. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşılabilir bir kent olma yolundaki çalışmalarını hızla sürdüğünü anlatan Başkan Altepe, “Bursa, dünyanın en hızlı büyüyen 4. şehri. Bunun en büyük sıkıntısı kent içi ulaşımda yaşanıyor. Her geçen gün ulaşımda yeni bir hamle yapıyoruz. Bu adımlardan birini de İstanbul yolu üzerindeki Panayır Kavşağı’nda atıyoruz” diye konuştu.
Ulaşımdaki kör noktaların günden güne çözüldüğünü ifade eden Başkan Altepe, “Panayır bölgesi, Yeşil Şehir ve Doğanevler’in giriş ve çıkışı bu kavşaktan olacak ve mevcut Panayır girişi, trafik lambalarının olduğu nokta da kapatılacak” dedi.

Kamulaştırmalar tamam
Bölgedeki kamulaştırma çalışmalarının bittiğini ve Büyükşehir Belediyesi olarak kavşak alanı üzerinde 4 milyon TL’lik (4 trilyon) kamulaştırma yapıldığını anlatan Başkan Altepe, çalışmaların ihale sürecinde olduğunu ifade etti. Köprünün atkılarının ihalesinin de Karayolları tarafından yapıldığını söyleyen Başkan Altepe, “Burada yapılacak köprüyle birlikte Panayır bölgesinden Bursa merkezine gelecek araçlar, direk karşıya geçip bölgedeki koldan dönerek Bursa’ya gidebilecekler. Aynı şekilde İstanbul yönünden Bursa’ya gelenler de yine köprünün üzerinden geçerek Panayır bölgesine girebilecekler” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi olarak Karayolları’nın da desteğiyle, köprü ve çevre yollarıyla birlikte bölgenin ulaşım sorununu tümüyle çözeceğini kaydeden Başkan Altepe, “Kısa zamanda inşaat başlayacak. Yalova Yolu’nun çehresi bu dönem değişmeye devam ediyor. Panayır Kavşağı da bu değişime ekleniyor. Önümüzdeki günlerde raylı sistem inşaatı da başlayacak ve Yalova Yolu’ndaki trafik akışı da çok daha rahatlamış olacak” ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181