Safranbolu Evleri yeniden turizme kazandırılıyor!
Bartın'da tarihi miras olarak değerlendirilen Safranbolu Evleri'nin turizme yeniden kazandırılması gündemde.Yapı malzemesi olarak meşe, gürgen ve çam ağaçlarının kullanıldığı, tavan süslemelerinin yer aldığı yüzlerce yıllık evlerin turistlerin ziyaretine açılmasına yönelik çalışmalar yapılıyor. Genellikle bahçe içinde bulunan, üç katlı inşa edilen ve "Daraba" denilen çitlerle çevrili tarihi evler, Osmanlı mimarisinin örneklerini yansıtıyor. Tarihi konaklarını her yıl binlerce kişinin gezdiği Safranbolu'ya yaklaşık 45 dakika uzaklıkta bulanan Bartın, bu coğrafi yakınlığı fırsata çevirmek istiyor.

Kentteki tarihi evlerin bir arada bulunmadığını ve birçoğunun yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu aktaran İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun "Bartın evleri, kendine özgü mimarisiyle görülmeye değer özellik taşıyor. Gerek TOKİ gerek Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) gerekse bakanlığımız tarafından sağlanan desteklerle özellikle konak şeklinde turizme kazandırılan evler, diğerler yıkılma tehlikesiyle yaşayan evler için de örnek teşkil ediyor." ifadelerini kullandı.

Milat Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181