Sakarya Karasu Limanı yıl sonunda tamamlanacak!
Sakarya Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Vali Coş, Karasu Limanı'nın yıl sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı. Vali Coş, deprem gerçeğine de dikkat çekerek imar konusundaki hassasiyetini dile getirdi. Antalya'da düzenlenen Sakarya Ekonomi Zirvesi, milletvekilleri ve şehir yöneticilerinin değerlendirmeleriyle devam etti.

Vali Coş: 'İmar konusunda hassasız'
Zirvede konuşan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, depreme hazırlıkta Sakarya'nın titiz bir çalışma yaptığını vurguladı. Coş, " Biz her zaman riski en aza indirmek için gayret etmeliyiz. İmar konusunda hassasiyetimiz var. Deprem gerçeğini kabul ederek önlemleri aldığımızda tüm sektörlerin gelişmesinde depremin olumsuz bir etkisi söz konusu olamaz." diye konuştu.

'Karasu Limanı'nda yılsonunda hazır'
Karasu Limanı'nın yılsonunda tamamlanacağını açıklayan Vali Coş, "Limanda çalışmak isteyen firmalarla bağlantılar kurulmaya başladı. Elimizdeki imkânları değerlendirdiğimiz zaman şehrimizin nasıl seviyelere ulaşacağına hep birlikte şahit olacağız" dedi.

Üstün: 'Sakarya göç almaya devam ediyor'
Zirvede mülteciler sorununa değinen AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, "Bu coğrafyada ülkemizin 100 milyon nüfusa ulaşması gerekiyor. Savaşlardan sebep ya da ekonomik nedenlerle ülkemiz ve şehrimiz göç almaya devam ediyor. Ancak daha yapacak çok işimiz var. Nitelikli göç de burada çok önemli. İstihdam, eğitim ve iskân alanlarında yeni projeler geliştiriyoruz. Sakarya'mızda her milletten insan barış içinde ve kardeşçe yaşıyor. Örnek bir kültürümüz var. 6 bin civarında göçmen kardeşlerimiz şehrimizde yaşıyor. Uyum içinde onlara yardımcı olacağı" dedi.

İsen: 'Sakarya'nın turizm potansiyelini artırmalıyız'
AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen de, Sakarya'nın trizm potansiyeline dikkat çekti. İsen, "Sahip olduğumuz imkânları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Sakarya'nın turizm potansiyelinin ne kadarını kullanıyoruz diye bir soruya cevap vermemiz gerekirse bu ancak yüzde 1'dir. Potansiyelin inanın yüzde 99'unu kullanamıyoruz. Müthiş bir doğal ve tarihi çeşitlilik, bitki çeşitliliği, termal alanlar, kış sporları açısından cazip alanlarımız var. Kuş gözlemciliği gibi buna daha birçok alt birimler de ekleyebiliriz" dedi.

'Yarınlar Sakarya'nın'
Mustafa İsen, "Bizim potansiyeli biraz daha ileriye doğru taşımak herkesin borcu diye düşünüyorum. Biz daha başarılı ve daha yaşanabilir bir şehri gelecek nesillere bırakma imkânına sahibiz. Karasu inşallah Anadolu'nun ithalat ve ihracat üssü haline gelecek. Kuzey, şehrin çıkmaz sokaklarıydı. Gidip geriye dönüyorduk. Şimdi neredeyse İstanbul'a 100 km yakınlığında olacak ve henüz keşfedilmedi. TEM otoyolunun Sapanca'ya getirdiğini 100 ile çarpın yeni yol çalışması da Kuzey bölgelerine öyle fayda getirecektir. Hızlı tren de keza. Çok kısa sürede bu gelişmelerle karşılaşacağız. Necip Fazıl, Mehmet'e Mektup şiirinde der ki; Yarın elbet bizimdir. Yarınlar Sakarya'mızın olacaktır diye inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Yavuz: 'Küçük bir Osmanlı ülkesi gibiyiz'
AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da, "Sakarya Türkiye'nin en güzel kentidir. Türkiye'de başka bir Acarlar Longozu var mı? Türkiye'nin en iyi suyunu Sapanca'dan içiyoruz. En güzel yaylalara sahibiz ve birçok çeşitlilik var. Küçük bir Osmanlı ülkesi gibiyiz. Her milletten insan, bir arada yaşıyoruz. Bir sanayi, bir tarım, bir eğitim, turizm kentiyiz. Sakarya'yı sanayi konusunda kimsenin durdurması mümkün değil. Önemli olan çevreye duyarlı bir sanayidir ve bunun için hep birlikte çalışıyoruz. Tüm mesele seçici olmamız ve ciddi çalışmamız. Sağlık konusunda da çalışmalarımızı artırdık. Bin yataklı hastane için ciddi uğraş veriyoruz. İnşallah sağlıkta şehrimizin eksiklerini ve ihtiyaçlarını gidermiş olacağız." diye konuştu.

Uncuoğlu: Kentsel Dönüşüm Çok Önemli
Sakarya'nın inşaat sektöründe geleceğinin parlak olduğunu vurgulayan AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, "Depremle barışık bir çok mega kent örneği var. Evet Sakarya deprem bölgesinde ancak dikkatli çalışmalarla riski en aza indirebiliriz. Sakarya'da inşaat sektörü hızla gelişiyor. Dönüşüm ve değişim, güvenli bir yapılaşma hamdolsun sağlanıyor. Yatırımcılara bu konuda önemli görevler düşüyor. Kentsel dönüşüme daha çok önem vermeliyiz. Sorunu en aza indirmek için kentsel dönüşüm çok önemlidir. Şüpheye düşüren çok katlı yapılar bir an evvel dönüşüme hazırlanmalıdır. Bizler de üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız" dedi.

Özkoç: 'Çok katlı binalar yerinde duruyor'
Zirvede imar sorunları hakkında görüşlerini açıklayanCHP Genel Başkan Danışmanı Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, "Sorun deprem. Çözüm, en yüksek önlem. Eksiklerimiz var. Çok katlı binalar yerinde duruyor. Depreme dayanıklı olmayan binalardan kurtulmamız gerekiyor. Yeni yerleşim alanlarına yerleşmeyi teşvik edecek tedbirler almalıyız. Deprem artık Sakarya için risk olmaktan çıkmalıdır. Bu konuda her kesim üzerine düşen görevi yerine getirirse bu konuda başarılı olacağız." İfadelerini kullandı.

Çelik: 'Karasu Limanı yılsonunda tamamlanacak'
Karasu Limanı ve demiryolu çalışmalarına değinen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, "Karasu Limanı'nda çalışmalar devam ediyor. Herhangi bir sorun limanda yok. İnşallah yılsonunda tamamlanmasını bekliyoruz. Sanayide özellikle otomotiv sektöründe Sakarya'mız güçlü bir cazibe merkezi haline gelmiş durumda" dedi.

Elmas: 'Sakarya'nın önü açık'
Kaliteli eğitim ve nitelikli istihdam konusunda söz alan Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas da, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile özellikle istihdam konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Elmas, "Ara eleman sorunu için Türkiye'de model olan bir projeyi Sakarya Üniversitesi olarak Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile gerçekleştiriyoruz. Hayat boyu öğrenme burada çok önemli. Dikkat çekiyor ve bu konuda projeler geliştirmeye devam ediyoruz. İnşallah şehrimizi bu konuda da gelişmelere hazırlayacağız. Sakarya'mızın önü çok açık. Bu anlamda Üniversite olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Adaparı Akşam Haberleri Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181