Sakarya'da Bakanlık riskli binalar için harekete geçti!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, aralarında Sakarya'nın da bulunduğu 15 ilde riskli binaların elden geçirilerek 25 bin konut ve yeni iş yeri yapılacağını duyurdu. Riskli binalar ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, bu güne kadar 38 bin 575 riskli binanın yıkıldığını açıkladı. Belirlenen 15 ilde çalışmaların devam ettiğini belirten Ceylan, "2019 sonuna kadar Ağrı, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep Hatay, İstanbul, İzmir, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Ordu, Sakarya gibi illerimizde belirlenen rezerv yapı alanlarında ve riskli alanlarda yaklaşık 25 bin yeni konut ve iş yeri üretilmiş olacaktır"dedi.

İMO Sakarya uyarmıştı
Sakarya'daki tüm konutların riskli olduğunu ve güçlendirmesi gerektiğini sürekli dile getiren Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Hüsnü Gürpınar, Sakarya'da 17 Ağustos 1999 depreminden kalan 25 bin konutun güvenli olmadığını belirterek uyarmıştı. Gürpımar, "Yani 25 bin konut, önümüzdeki tarihlerde olacak depremde potansiyel tehlike olarak durmaktadır. Bu potansiyel tehlike olarak duran ve depremden önce yapılmış, yürürlükteki yönetmelik şartlarını sağlamayan konutlarımızı kesinlikle yürürlükte bulunan deprem yönetmeliğini, güvenlik şartlarını sağlayacak şekilde elden geçirmeliyiz. Bu yapılar tabiri caizse hasta yapılar. Depremde nasıl hareket edeceğinin garantisini kimse veremez. Depreme hazırlıklı olmak istiyorsak bu potansiyel tehlikenin ortadan kaldırılması gerekir" demişti.

Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181