Samsun'da Selçuklu Külliyesi yapılacak!
Samsun İlkadım Belediyesi tarafından Selçuklu mimarisi ile yapılacak olan Camii ve Külliye projesi özelliği bakımından Türkiye’de örnek olacak. Ahşap ve kesme taşlar kullanılarak inşa edilecek olan ve Karadeniz’in en büyük Camii ve Külliyesi olcak olan muhteşem eserin yapımına başlanıyor.

6.5 dönümlük alan üzerine yapımına başlanan Camii ve Külliye projesi, 5 bin kişilik cemaat kapasitesi, 200 araçlık otoparkı, toplantı salonu, eğitim merkezleri ile dev bir eser olacak.

DEV SELÇUKLU KÜLLİYESİ
Selçuklu mimarisinde yapılacak cami ve külliyenin her noktasıyla “özel ve örnek” olacağını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım Belediyesi olarak Baruthane Mahallemizde yapımına başladığımız Selçuklu mimarisine uygun 5000 kişilik cami ve külliye projemizin çalışmaları hızla devam ediyor. Cami ve külliyemizin yapılacak olan alanda temel kazı çalışmaları hafriyat çalışmaları tamamlandı. Deniz manzaralı muhteşem bir külliye olacak olan projemiz ilerleyen aylarda ilçemizde yükselmeye başlayacak. Allah’ın izini ile Samsun’a muhteşem bir eser daha kazandıracağız. Ahşap ve kesme taşlardan oluşacak deniz manzaralı Cami ve Külliyemizin her bir köşesi özel ve örnek olacak. Modern ve ferah konferans salonları, hanım kardeşlerimiz için ayrı abdest ve ibadet yerleri, otopark olacak. Şimdiden ilçemize Samsunumuza, bölgemize hayırlı uğurlu olsun " diye konuştu.

TGRT Haber 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181