Seyhan'a 4 bin 80 konutluk Yeşilvadi Evleri yapılıyor!
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar bugüne kadar Adana'da gerçekleştirelemeyen bir projenin startını verdi. Proje aşaması tamamlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nin da destek verdiği 'Yeşilvadi Evleri'nin 1. etap çalışmaları kısa sürede kazma vuracak aşamaya geldi. Projenin tamamlanmasıyla Karalar, Barbaros ve Bey Mahalleleri'nde kentsel dönüşümle birlikte sosyal dönüşümü de Adana'da ilk hayata geçiren başkan olacak. Yeşilvadi Evleri, 4 bin 80 konuttan oluşuyor.

İLK ETAP 2017 DE BİTECEK
Projenin detaylarını kamuoyuyla pay laşan Başkan Karalar, ilçenin şehircilik açısından en problemli bölgesi durumundaki Barbaros ve Bey mahallerinde yapılacak 'Yeşilvadi Evleri'nin birinci etabı için hak sahipleri ile 29 Mart'ta görüşmelere başlanacağını açıkladı. Başkan Karalar, Barbaros ve Bey Mahallelerindeki hak sahiplerinin hızlı ikna edilmesi durumunda 2 bin 190 konuttan oluşan birinci etabın 2017'de bitirilmesinin planlandığını söyledi.

MODERN YAŞAMIN ADRESİ
'Seyhan Yeşilvadi Evleri-1' projesiyle insanların hayallerinin gerçekleşeceğini açıklayan Karalar, bölgedeki dönüşüm ve gelişimin tamamlanmasının ardından Barbaros ve Bey /Mahalleleri'nin 'modern ve huzurlu yaşamın' ' yeni adresi olacağını söyledi. "Komşuyu komşudan ayırmadan kentsel dönüşüm" kavramının kendileri tarafından hayata geçirileceğini vurgulayan Başkan Karalar, "Klasik mahalle kültürü modern yaşam alanları ile yeniden hayat bulacak" dedi.

BAKAN SARIYA TEŞEKKÜR
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya desteği için teşekkür eden Başkan Karalar, "Adana'yi yakından tanıyan Sayın Fatma Güldemet Sarı'nin Çevre ve Şehircilik Bakanı olması bu işleri hızlandırdı. Adana için bir şans olan Bakanımızın Adana'yi biliyor olması, bu bölgenin bir an önce dönüşmesi gerektiğini bildiği için çok sıcak yaklaştı. Belki Güldemet Hanım bakan olmasa projemizi bu kadar hızlı onaylatamayacaktık"  diye konuştu.

GÖRÜŞMELER 29 MART'TA
Sucuzade Mahallesi'nde Saydam Caddesi üzerinde bulunan Yapı Kredi Bankası üzerindeki Seyhan Belediyesi Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosunda hak sahipleriyle görüşmeler 29 Mart Salı günü başlayacak. Seyhan Belediye Başkam Zeydan Karalar, Yeşilvadi Evleri-1 projesini sundukları tüm meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini aldıklarım belirterek, "Vatandaşlarımızın da kendilerine subıran önce sahip olmak için istekli olduklarım biliyorum. Tamamen onların menfaatlerini düşünerek gerçekleştireceğimiz bu proje tüm adanamıza hayırlı uğurlu olsun.'' dedi.

Adana Haber Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MEHMET AKİF ÖZ 8 yıl önce

Belediyeler bu konuda çok hantal davranyorlar, bey mahallesinde 40 yıldır oturan biri olarak evimin akıbetini bilmiyorum ,niçin belediye görevlileri mahallemize gelip bizleri aydınlatmıyorlar ki...

banner182

banner181