Torbalı Belediye Başkanı'na 43 milyonluk yetki!
AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Meclis'ten 43 milyon lira borçlanma yetkisi aldı. Şubat ayında 10 milyon lira borçlanma yetkisi alan Başkan Görmez, bu rakamı 33 milyon lira daha artırarak 43 milyon liraya yükselttti. Egepostası'ndan Erman Şentürk'ün haberine göre Başkan Görmez, köy tüzel kişilikleri ve belde belediyelerinden gelen taşınmazların bir kısmını da TOKİ'ye verecek.

Üç verip bir alacak
Geçtiğimiz yıl köy tüzel kişilikleri ve belde belediyelerinden kalan mülkiyeti kendisine ait 350 bin metrekareyi bulan 26 ayrı taşınmaz için satış kararı alan Torbalı Belediyesi, borç da alacak. Bütünşehir Yasası ile birlikte kendisine bağlanan Yoğurtçular Köyü, Ayrancılar Beldesi ve Pancar Beldesi'ne ait taşınmazlar için satış kararı alan Torbalı Belediyesi, mülkiyetindeki köy mallarını sırayla elden çıkartmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün yapılan meclis toplantısında kritik bir karar daha alan ilçe belediyesi, 
 yine kendisine ait Ayrancılar ve Muratbey mahallelerindeki taşınmazları TOKİ'ye devredecek.Söz konusu işlem karşılığında üç ayrı bölgede imara açık yaklaşık 66 bin metrekare arazisine karşılık büyüklüğü 21 bin metrekareyi bulan araziyi Başbakanlık TOKI ile protokol imzalayarak takas edecek. 

Parklar yapacak
Belediye, alacağı krediyle Fetrek Çayı Rekreasyon Mani'ni yapacak. Ayrıca, Ahmetli Rekreasyon Alanı, Trafik Eğitim Parkı, Torbalı Meydanı, Ayrancılar Meydanı, Yazıbaşı Meydanı, Çapak Meydanı, Müselles Alanı, Sosyal Market Binası, düğün salonu projeleri hayata geçirilecek.

Milliyet İzmir Ege Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181