Torbalı'da konut satışları patladı!
İzmir'in tarım ve sanayi ilçesi Torbalı'da bu yılın ilk dokuz ayında 4 bin konut satışı gerçekleşti. Konut fiyat artışı ülke genelinde yüzde 17 iken, Torbalı'da yüzde 30 oldu. İlçede 400 müteahhit bir yılda 5 bin konut yaptı. Günde ortalama 60 işlemin yapıldığı tapu dairesinde son dönemde bu sayı iki katına çıktı. Eylül ayında konut satışında 621 adet ile Karşıyaka zirveye yerleşirken onu 586 konutla Buca, 506 konutla Karabağlar, 362 konutla Torbalı izledi. Yılın ilk aylarından itibaren daire satışları hep 400'ün üzerinde seyreden Torbalı, Ağustos ayında 542'yi gördü. Günde ortalama 14 evin satıldığı Torbalı'da 400 müteahhit bir yılda 5 bin konut yaptı. İlçede konut fiyatları 250 - 300 bin lira arasında değişirken, Şubat ayında açıklanan konut fiyat artış rakamları da ilçenin ne kadar değer kazandığını gözler önüne serdi. Satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2 bin 253 lira.

1 KASIM SONRASI ARTTI
Geçen yıl bir dairenin metrekare fiyatı ortalama bin lirayken bu yıl bin 300 lira oldu. İnşaat sektöründeki hareketliliğin 1 Kasım genel seçimlerinin ardından arttığına dikkat çeken Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun "Torbalı, raylı sistemin sağladığı ulaşım kolaylığı, otoyol bağlantısı, organize sanayi bölgesi, tarım alanları, havalimanına 30 dakika mesafesi ile cazibe merkezi. Müteahhitler de bunu görüyor. Gelişen inşaat sektöründe yatırım, Torbalı'ya kaydı. Torbalı'da yatırım amaçlı konut alanlar da çok. Çünkü kısa zamanda prim yapıyor. Fabrikaların artmasıyla iş imkanı arttı" dedi.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181