Üniversite hayatı için dünyanın en ideal 10 şehri
Üniversite için hayallerinizi Türkiye ile sınırlamayın. Öğrenci değişim programları ve özel anlaşmalara sahip özel okullar, eğitim hayatınızı hiç ummadığınız ülkelere taşıyabilir. Dünyanın en gözde şehirleri sadece gezip görmeniz için değil, belki de geleceğinizi inşa etmeniz için de sizi bekliyor olabilir. Peki yurt dışında eğitim almak için en ideal 10 şehir hangisi? İşte size öne çıkan özellikleriyle 10 şehir...



1) Floransa, İtalya
Arno Nehri çevresinde kurulan Floransa, Toskana Bölgesi'nin başkenti olmakla birlikte, İtalyan Rönesansı’nın da başkenti olarak kabul ediliyor. Leonardo Da Vinci’nin, Dante’nin ve Michelangelo’nun yaşadığı Floransa’da çok sayıda sanat galerisi, müze, kilise ve sanat eseri bulunuyor. İtalya, sanat tarihi ve mimarlık gibi alanlarda eğitim alan öğrenciler için en ideal ülkelerden biri. Ayrıca Floransa tarih, tiyatro, edebiyat, felsefe, moda ve takı tasarımı gibi bölümlerin yanı sıra güzel sanatlar fakültesi öğrencileri için de iyi bir seçim olabilir. Dokusuyla ruhunuzu besleyecek olan Floransa kesinlikle gözden kaçırılmaması gereken özelliklere sahip.



2)Prag, Çek Cumhuriyeti
Çek Cumhuriyeti’nin en büyük şehri ve başkenti olan Prag; Altın Şehir, Masal Şehri ve Avrupa’nın Kalbi olarak da isimlendiriliyor. Güzel sanatlar fakültesinde eğitim alan öğrencilerin yanı sıra konservatuvar, mimarlık, peyzaj, tarih, ekonomi ve sanat tarihi alanlarında eğitim alan öğrencilerin de keyifli vakit geçirdiği Prag, öğrenci değişim programlarıyla en sık gidilen şehirler arasında yer alıyor.



3) Kopenhag, Danimarka
Danimarka’nın başkenti olan Kopenhag, tüneller ve köprüler ile birbirine bağlanmış bir şehir olarak dikkat çekmesinin yanı sıra mimari eserleri, parkları ve müzeleri ile de ünlü. Oldukça pahalı olmasına rağmen, çok sayıda eğitim kurumu ile öğrenciler için ilgi çekici bir şehir Kopenhag. Özellikle medya ve yayıncılık, ekonomi, pazarlama ve finans gibi alanlarda eğitim alan öğrencilerin üst düzey eğitim alabilecekleri bir başkent.



4) Amsterdam, Hollanda
Yılda 4.2 milyon turist ağırlayan Amsterdam, bir kültür sanat başkenti. Rjiks, Van Gogh, Rembrandthuis, Anne Frank Huis, Hermitage, Troppenmuseum gibi pek çok müzeye ev sahipliği yapan Amsterdam, aynı zamanda Avrupa’nın en renkli gece hayatına sahip şehirlerinden biri. Kanallarla dolu bu şehir, size bir masal kentindeymişsiniz gibi hissettirirken, bisiklet sever saygılı halkı ise hemen ortama alışmanızı sağlayacaktır. Merkezde konumlanan Vrije Üniversitesi'nde İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi'nin yanı sıra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri de rahatlıkla derslerini eşleştirebilirler. Çocukların bile akıcı bir şekilde İngilizce konuştuğu bu şehirde insanlarla kolayca iletişim kurabilirsiniz.



5) Barselona, İspanya
Katalonya Özerk Bölgesi’nin başkenti olan Barselona, Picasso’nun ve ünlü mimar Gaudi’nin yaşadığı şehir olarak dikkat çekiyor. Mimarlık, mühendislik, çevre bilimleri ve peyzaj gibi alanlarda eğitim alan öğrencilerin yanı sıra güzel sanatlar fakültesi öğrencileri için de en doğru seçeneklerden biri olan Barcelona, spor ve medya alanında kendini geliştirmek isteyenler için de iyi bir seçim olacaktır. Pek çok dokuyu aynı anda hissedebileceğiniz bir yer olan Barselona, aynı zamanda kendinizi hızla geliştirebileceğiniz bir şehir. Ayrıca dünya futbolunun sürekli gözünün üstünde olduğu Barselona'da, spor akademisi fırsatı yakalayanlar için de parlak bir gelecek olacağını söyleyebiliriz.



6) Tallinn, Estonya
Estonya’nın ana liman kenti olan Tallinn aynı zamanda ülkenin başkenti. Dünya dijital şehirleri arasında yer alan Tallinn, kuzey Avrupa’nın en eski kenti olarak da dikkat çekiyor. Skype’ın geliştirildiği ve Ericsson’un en büyük üretim merkezlerinden birinin yer aldığı şehir; bilgisayar bilimleri, dünya dinleri, tarih ve mimarlık eğitimi alan öğrenciler için uygun olduğu kadar güzel sanatlar fakültesi öğrencileri için de iyi bir alternatif. Kar ve kış denince heyecan duyuyorsanız, Tallinn sizin şehriniz!



7) Vancouver / Kanada
Vancouver kesinlikle üniversite okuyacak olanlara önerilecek yerler arasında yer alıyor. Kanada'nın en gözde yerleşim bölgesi aynı zamanda EIU tarafından dünyanın yaşamaya en müsait şehirleri arasında 1. seçildi! Vancouver, 2014-15 döneminde istikrar puanlarında 100 üzerinden 95 aldı. Sağlık koşulları açısından 100 üzerinden 100 puan alan şehir, kültür ve etkinliklerde de yine 100 puana sahip. Yapılaşmada da yine tam puan alan şehrin en vurucu noktası ise eğitim alanında oldu. Vancouver eğitim olanakları ve öğrenci hayatı üzerinden 100+ alarak bu alandaki farkını ortaya koydu. Üniversite okumak için çok uzaklara bakmak isterseniz, menzilinizi Vancouver'a kadar genişletmenizi öneririz.



8. Viyana / Avusturya
Eğitim koşulları ve öğrencilere sağlanan olanaklarda 100+ alan bir başka şehir ise Avrupa'nın gözde yerleşim bölgelerinden Viyana. Avusturya’nın başkenti ve en kalabalık şehri olan Viyana, çeşitli dönemleri yansıtan pek çok mimari esere ve saraya sahip. Çok sayıda uluslararası kurum ve kuruluşun da merkezi olan şehir, opera ve kafeleri ile ünlü. Özellikle konservatuvar öğrencileri için ilham verici bir şehir olan Viyana, mühendislik, veterinerlik, tıp, sağlık bilimleri, felsefe, ekonomi ve uluslararası ilişkiler alanlarında eğitim alan öğrenciler için de uygun.



9. Melbourne / Avustralya
Öğrencilere sunduğu olanakların yanı sıra farklı bir şehir atmosferi yaşamak isteyenler için Melbourne de özel bir nokta. Avustralya'nın adeta incisi konumundaki şehir, dünyada en hızlı ve istikrarlı gelişen yerleşim bölgelerinden biri. Melbourne'de gün içerisinde hava koşulları büyük değişkenlik gösteriyor. Öyle ki birkaç saat içerisinde 4 mevsimi bir arada yaşamak mümkün. Şehirde genelde Yunan ve İtalyan asıllı aileler yaşadığı için tam bir Akdeniz şehri havasına sahip olan Melbourne, Türkiye'den bu şehre gidecekler için tanıdık bir atmosfer sunuyor. Ayrıca "Uçan tilki" adı verilen dev yarasaların ana vatanı olan Melbourne, egzotik bir tabiata da sahip ve dünyada en az fakirlik sınırının altında vatandaş barındıran nokta. Öyle ki Melbourne'de fakir birine rastlamak imkansıza yakın bir şey! Sahip oldukları tüm bu özellikler Melbourne'ü gençler için bir cazibe noktası haline getiriyor.



10. New York / ABD
Dünyada "şehir" denince akla gelen ilk yerlerden biri olan New York, hemen herkesin gidip yaşamak istediği kentler arasında başı çekiyor. New York kozmopolit bir şehir olmasıyla dünyada açık ara farkla birinci sırada, öyle ki kent nüfusunun %47'si birbirinden farklı anadiller konuşuyor! Bunlar arasına Türkçe de dahil!

Sadece Manhattan'da yürüyen insanların gün içerisinde sayısının 5 milyonu aşabildiği New York'ta, üniversiteler dünyanın en iyi 50'si içerisinde yer alıyor. Şehirde eğitim için harcanan bütçe ise onlarca milyar dolarla ifade ediliyor. Özellikle medya, iletişim, moda ve popüler kültüre hizmet eden pek çok meslek üzerine New York'ta alınmış bir eğitim altın bilezik niteliğinde.

Tüm bunların yanı sıra New York, kültürel etkinlikler ve renkli bir hayat için de gidebileceğiniz en ideal şehirlerden biri. Açıkça söylemek gerekirse New York'ta geçen bir üniversite hayali şu an dünyadaki bütün öğrencilerin rüyalarını süslüyor diyebiliriz. Hollywood yıldızlarıyla aynı sokaklarda yürümek, tüm dünyanın gözünün üstünde olduğu bir şehirde eğitim almak, belki de hayatınızda deneyimleyebileceğiniz en özel şeylerden biri olabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181