Utku Çalışkan'ın konuğu Atilla Ödünç oldu.
Ekranların ilk ve tek günlük emlak programı olan Emlak Sayfası'na konuk olarak Utku Çalışkan'ın sorularını yanıtlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Atilla Ödünç, kentsel dönüşüm başta olmak üzere Bursalıları yakından ilgilendiren konular hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Kentsel dönüşüm konusunun Bursa başta olmak üzere tüm Türkiye'de büyük bir önem arz ettiğini ve bu konuda gerekli çalışmaların kamu kuruluşları tarafından büyük bir titizlikle yürütüldüğünün altını çizen 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, afet yasasının tüm kesimler için yeni bir fırsat olduğunu söyledi. Ödünç;"Kentsel dönüşüm için gerek kamu kurumları gerekse de özel sektörün yoğun bir çabası var. Bizlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl aldığımız karar ile turizm tesislerine ve otellere teşvik amacıyla bir plan notu hazırladık ve karara bağladık. Bunun neticesinde turizm tesisi ve otel yapmak isteyen vatandaşlarımız için 0,50 emsal artışı uygulaması başlattık. Geçen süre içerisinde alınan olumlu geri dönüşler ve kentimizdeki riskli yapı stoğunu azaltmak adına kentsel dönüşüm içinde 0,50 emsal artışı yapılmasının faydalı olacağını düşündük" dedi.

ÖDÜNÇ; "BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 0,50 EMSAL ARTIŞI İLE YENİ BİR DÖNEM BAŞLATTI"

Kentsel dönüşüm sürecinin daha verimli ve hızlı bir biçimde ilermesi için Büyükşehir Belediyesi olarak büyük sorumluluk aldıklarını ifade eden Atilla Ödünç, Bursa'daki riskli yapı stoğunun oldukça tehlikeli boyutlarda olduğunu belirtti. Nilüfer bölgesinde yapılan incelemelerde bir takım binaların oturulamaz durumda olmasına rağmen vatandaşların bu binalarda yaşadığını söyledi. Ödünç;"İlçe belediyelerinin birtakım çalışmaları olduğunu biliyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarakta bizlerde almış olduğumuz 0,50 emsal artışı ile kentsel dönüşümde yeni bir dönem başlattık diyebiliriz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'nin öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile kentimizin nefes almasını sağlıyoruz. Sıcak su için hazırladığımız kentsel dönüşüm projesinde birçok farklı kademe bulunuyor. Çünkü bu bölgede vatandaşlarımızında hak sahibi olduğu yerler bulunuyor. Bizlerde kendileri ile anlaşma yoluna giderek çözüm üretme gayretindeyiz. Umuyoruz ki kısa süre içerisinde Sıcak Su kentsel dönüşüm projesi de tam anlamıyla başlamış olacaktır " dedi.

Tuğba Gülten / Emlaksayfasi.com.tr




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181