Yılmaz Büyükerşen; "Konut sayısı artacak"!
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nce hayata geçirilen projelerin sadece Türkiye'ye değil dünya kentlerine örnek olduğunu ifade eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkam Yılmaz Büyükerşen, "Şimdi de Eskişehir Riskli Alan projesi ile sekiz mahallenin dönüşümünü gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz. Bu alan, yapılacak sosyal donatıları ile Eskişehir'in güvenli ve prestijli bölgelerinden biri haline gelecek ve proje ile Eskişehir kazanacak" dedi.

Riskli Alanlar projesi kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi ilee çalıştıkları bilgisini veren Yılmaz Büyükerşen; Mustafa Kemal Paşa, İhsaniye, Hacıalibey, Yenimahalle, Işıklar, Mamure, Deliklitaş ve Kurtuluş mahallelerinde uygulanması planlanan proje hakkında, Şehir Plancısı Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy'un verdiği bilgilerin çalışmaların yönünü belirlediğini bildirdi. Projede yeraltı otoparkları, bisiklet yolları, yeşil alanlar, ticaret alanları, oteller ve yerleşim alanlarının yer alacağını duyuran Büyükerşen, Porsuk çevresinde yeşil bir çevre planladıklarını söyledi.

Konut sayısı artacak
Yılmaz Büyükerşen, deprem riskine karşı hem daha sağlam yapılar hem de estetik bir şehir planlamasının hayata geçirileceği Riskli Alanlar projesinin dahil olduğu alanlarda büyüklüğü 50 ila 159 metrekare arasında değişen en fazla 14 katlı konutların planlandığını açıkladı. Kaldırım alanlarının ise 5 metreden az olmayacağına dikkat çeken Büyükerşen, şöyle devam etti: "Mevcut 5 bin 28 olan konut sayısının yaklaşık 7 bin 200 konuta çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca, Kurtuluş Pazar alanının yaklaşık yüzde 35'i yeşil alan, altı da kapalı otopark olarak planlandı. Planlarda engelli vatandaşlarımız konusunda hassas davranıldı. Onlar için ulaşılabilir bir 'yerleşme alanı planlıyoruz. Buna ilave bisiklet yolları da planda önemli bir yer teşkil ediyor. Projede sıcak sular bölgesinin korunmasına özen gösterildi ve Sivrihisar 1, Gazi Yakup Satar ve Hasan Polatkan caddelerinde ticari alanların kurulması düşünülüyor."

Halkın katılımı ve projenin şeffaflığı için UGM kurulacak
Kentsel dönüşüm ve Riskli Alan projelerini Eskişehirlilere anlatabilmek ve hak sahibi olanlara dönük olarak, 'Uzlaşma Görüşmeleri Merkezi (UGM)' projesini geliştirdiklerini söyleyen Yümaz Büyükerşen, "Merkezde, Riskli Alan ve kentsel dönüşüm projelerine üişkin yapılan tüm çalışmalar; teknolojik imkanlardan dayararlanüarak, Eskişehir halkının beğenisine sunulacak. Böylece bölgede mülkü bulunan hak sahipleri ve tüm Eskişehirlüer; imar planı taslakları, kentsel tasarım projesi taslakları ve proje maketi inceleme fırsatına sahip olacak" dedi.

UGM'de; sergi alanları ve sunum alanlarında Riskli Alan projesi, Eskişehir halkı Ue paylaşılırken, uzlaşma ofislerinde de birebir uzlaşma görüşmelerinin yürütüleceğini anlatan Yümaz Büyükerşen, "Bu sayede sergi alanını gezen, sunumu izleyen ve maket üzerinden projeyi gören hak sahipleri, doğrudan uzlaşma ofisine geçerek, birebir görüşmelerini gerçekleştirebüecek. Bu görüşmelerde; hak sahiplerine alternatifler önerüecek ve hak sahiplerinin tercih ettiği alternatif üzerinden uzlaşma tutanakları imzalanacak" diye konuştu.

UGM'de tüm çalışmaların sunulması ve anlatılması ile projeye Eskişehirlilerin katılımının ve şeffaflığın sağlanmış olacağını vurgulayan Yılmaz Büyükerşen, şu değerlendirmeyi yaptı: "Uzlaşma görüşmeleri sonrasında, halkın fikir ve önerüeri de değerlendirilerek, imar planı taslakları, kentsel tasarım projesi taslakları son haline getirilerek ve uzlaşma tutanakları ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına sunulacak. Uygulamaya ilişkin süreç ise projenin onaylanmasından sonra netleştirilecek. Riskli Alan projesinin uzlaşma görüşmelerinin tamamlanmasının ardından UGM'de çalışmalar, Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanlarına üişkin olarak, hak sahipleriyle uzlaşma görüşmeleri gerçekleştirilecek."

"Akıllı Kavşak ile trafikte elektronik denetim dönemi başlayacak"
Yenilikçi bir yönetim anlayışıyla çalışan belediyelerinin teknolojik gelişmeleri Eskişehir'de ulaşım sorunlarının çözümünde maksimum ölçüde uygulamaya çalıştığının altını çizen Yılmaz Büyükerşen, bu kapsamda hayata geçirilen, Network Altyapılı Akıllı Kavşak Sistemi ve Trafik Kontrol Sistemi hakkında bilgi verdi.

Büyükerşen, konuya üişkin şunları söyledi: "Trafik Kontrol Merkezi'ne bağlı olarak yönetüen 17 akıllı kavşakta, trafik akışı merkez tarafından yönetilmektedir ve trafik sayımları kayıt altına alınmaktadır Önümüzdeki dönemde Akıllı Kavşak Sistemi'ne yeni kavşaklar ilave edeceğiz. Bu proje kapsamında kurulan tam adaptif akıllı kavşak sistemi ve Trafik Kontrol Merkezimizin Türkiye'de halen bir benzeri yoktur. Tüm kavşakların Network Trafik Yapısı ile kontrol edildiği tek sistem Eskişehir'de kurulmuş olan sistemdir. Sistemi yakında Eskişehir'de başlayacak olan hız, ışık ihlali ve park ihlallerinde Elektronik Denetim Sistemi ile entegre edebilecek bir altyapıya sahibiz."

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181