2016'da her gün 50 konut kentsel dönüşüm için yıkıldı!
Her gün 50 CLK Boğaziçi Elektrik'ten yapılan yazılı açıklamada şirket tarafından 3 ayda bir hazırlanan Gayrimenkulun Enerjisi Raporu'nun verileri paylaşıldı. Rapora göre, yılın ilk 9 aylık döneminde İstanbul'un Avrupa yakasında 101 bin 351 yeni konutta ilk defa oturum başladı. İlk 9 ayda her gün 370 aile sıfır eve yerleşti. Bu da her gün yeni inşa edilmiş oturuma hazır 25 dairelik 15 ayrı binanın oturumcu ile buluşması anlamına geliyor.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM"
Açıklamaya göre, CLK Boğaziçi Elektrik'in teknolojiye yaptığı yatırımlarla anlık olarak izlediği elektrik abonelerinin başvuru ve ikamet değişikliklerinden hareketle hazırlanan rapor, İstanbul Avrupa Yakası'ndaki yeni bina yapımını gözler önüne sererken, kentsel dönüşümnedeniyle yıkılan konutları da ortaya koydu. Raporda Şubat 2016'dan itibaren tutulmaya başlanan "kentsel dönüşüm bina yıkım istatistikleri'ne göre bu yılın şubat-eylül dönemini kapsayan 8 ayda İstanbul Avrupa Yakası'nda 12 bin 261, günde ortalama 50 konut yenilenmek için yıkıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CLK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, Türkiye'de ilk ve tek olarak açıkladıkları raporla İstanbul Avrupa Yakası'nda gayrimenkul hareketlerinin adeta fotoğrafını çektiklerini belirterek, "Son olarak İstanbul'un bir gerçeği olan kentsel dönüşüm hareketlerini de bu raporumuzla ortaya koymuş olduk. Gördük ki, bu yılın 8 aylık döneminde 12 bin 261 konutun yıkımı gerçekleştiril miş. Bu binalar yıkılarak, kamuoyunda sürekli gündeme getirilen ' Büyük İstanbul depremine karşı daha dayanıklı, sosyal alanları olan daha sağlam binalara yer açılmış. Diğer yandan rapordaki sıfır ve ikinci el bina istatistikleriyle İstanbul'un hangi bölgesinde büyümenin ne kadar ve hangi bölgelerinde sürdüğünü ortaya koyarken, gayrimenkul sektöründe de yatırım trendleri ortaya çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ege Haber Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181