2016'da kira yardımı başvuruları reddedilenler yeniden başvuru yapabilecek!
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un 5. Maddesinin birinci fıkrası ile Uygulama Yönetmeliğinin 16.Maddesi uyarınca hak sahiplerinin kira yardımı başvurulan Müdürlüğümüzce alınmakta ve kira yardımı başvurusu uygun görülenlerin kira yardımı ödemeleri Bakanlığımızca her ayın on beşinde gerçekleştirilmektedir" denildi.

Kira yardımı ödemelerinin mevzuata uygun zamanında yerine getirilmesi, uygulamada koordinasyon sağlanması ve uygulamada tereddüt edilen konularda mağduriyetlerin ortadan kaldırılması amacıyla "2017 Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzu"nun 15 Mart tarihi tibariyle uygulanmaya başladığı ifade edildi. Açıklamada, "Müdürlüğümüze yapılan kira yardımı başvurulan ile 2016 yılında müracaat eden ve Riskli Yapı Tespit Raporu onay tarihinde yapıda ikamet edilmemesi sebebiyle reddedilen Bakanlığımız ve Valilikler (İl Müdürlükleri) aleyhine devam eden davası bulunmayan başvuru sahiplerinin; riskli yapıyı tahliye tarihinden itibaren 1 yıllık süreyi aşmamış olmak kaydıyla Müdürlüğümüze yeniden müracaat etmeleri halinde talepleri "2017 Kira Yardımı Uygula- maları Kılavuzu"na göre tekrar değerlendirilecektir" denildi.

​Murat Atikel / İki Eylül Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181