'Ada bazlı dönüşüm olursa sağlıksız yapı stoku 20 yıla biter!'
Sabah Gazetesi'nin organizasyonu ile gerçekleşen, Çevre ve Şehircilik Bakanı, İstanbul'daki ilçe belediye başkanları ve inşaat sektörü temsilcilerinin bir araya geldiği özel toplantıda konuşan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, darbe girişiminden sonra Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin de deprem olduğunu hatırlattı. Deprem riskinin 6.5 milyon çürük yapı stoku bulunan Türkiye'nin önündeki en büyük sorunlardan biri olduğuna dikkat çeken Demir, kentsel dönüşümün hızla gerçekleştirilebilmesinin yolunun parsel bazlı değil ada bazlı dönüşüm olduğunu vurguladı. 

Demir İnşaat olarak İstanbul'da Kağıthane, Göktürk ve Gaziosmanpaşa semtlerinde kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Demir, 3'te 2 yasasının uygulanamaması nedeniyle maliklerin yüzde 80'i ile anlaşmalarına rağmen dönüşüm yapamadıklarını dile getirdi. Geri kalan yüzde 20'lik kesimin bu işten çıkar sağlamak amacıyla hareket edip süreci tıkadığına dikkat çeken Demir, "İnşaat şirketleri olarak kentsel dönüşüm yapabilmek için hem ciddi paralar hem de uzun yıllar harcıyoruz. Ancak sonuca ulaşamadığımız için onca emek ve parayı bir kenara bırakıp vazgeçmek zorunda kalıyoruz. Bu durum biz müteahhitleri çok yoran,kentsel dönüşüm yapmaktan uzaklaştıran zorlu bir süreç. Bakanlığımızdan bu konuda destek bekliyoruz" dedi.

SAĞLIKSIZ YAPI STOKU KALMAZ
Hamit Demir, belediyelerin de süreci hızlandırmak için dönüşüm yapan şirketlere ancak belli bir noktaya kadar destek olabildiğini aktardı. Demir, 3'te 2 yasasının uygulanabilir hale gelmesi durumunda 15-20 yılda sağlıksız yapı stokunun ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.

Sabah Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181