'Ada ve mahalle bazında dönüşüm teşvik edilmeli'!
İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, 17Ağustos'ta yaşanan deprem felaketinin üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen yapı kalitesini iyileştirme ve müteahhitlik mesleğini yetkin kılma anlamında hiç yol kat edilemediğini söyledi. 21 milyon yapı stokunun yaklaşık 7 milyonunun çürük ve niteliksiz olduğunu vurgulayan Tahir Tellioğlu şunları kaydetti: "Ülkemizde kentsel dönüşüm mücadelesi maalesef amacına uygun bir şekilde işletilememektedir. Bu anlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın üstüne büyük görev düştüğünü söyleyebiliriz. Müteahhitlik Hizmet Kanunu bir an önce çıkartılmalıdır. Parsel parsel dönüşümlerden ziyade ada ve mahalle bazında dönüşümlerin teşvik edilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Modern alt yapıların olduğu şehirlerin kurulması anlamında kentsel dönüşüm desteklenmeli ve korunmalıdır."

'YAPI DENETİME AĞIR YAPTIRIM'
17 Ağustos'ta yaşanan deprem felaketinin üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen yapı kalitesizliğini iyileştirme ve müteahhitlik mesleğini disiplinize etme anlamında hiç yol kat edilemediğini söyleyen Tellioğlu, "Önüne gelen herkesin dilediğinde serbestçe, kuralsız bir şekilde yaptığı işten, inşaattan hayır gelmez. Önüne gelen müteahhit olursa önüne gelenin yaptığı binanın ne zaman yıkılacağı belli olmaz. Yapı denetim şirketlerine denetim hataları nedeniyle ağır yaptırım uygulanmalı. İnşaatla ilgili fakülteleri bitiren herkes denetçi olmamalı. Bu işi de bu alanda mesleki yeterliliğini kanıtlamış kişilerin yapması gerekir" diye konuştu.

Hürriyet Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181