Bu bölgede konut fiyatları sürekli yükseliyor!
Konutta durgunluğa neden olan seçimler, ramazan ayı ve yaz mevsimin geride kalmasıyla birlikte inşaat firmaları açılacak yeni sezon için şimdiden kolları sıvadılar. İmar sorunlanın çözüldüğü ve milyarlarca liralık birçok gayrimenkul projesinin yükseldiği Fikirtepe, inşaat sektöründe yeni sezonun gözdesi olmaya aday. Anadolu Yakası’ndaki iddialı yatırımların adresi Fikirtepe gayrimenkulde kısa sürede elde ettiği getiri ile sektörü yatırıma motive etti. Bölgede konutların metrekare fiyatı 2 yıl içinde ikiye katlandı. İki yıl önce 4 bin 400 lira seviyesinde olan metrekare birim fiyatı bugün 8 bin lira seviyesine ulaştı. Fikirtepe’de dönüşüm için ilk ruhsat alan firmalardan Baysaş İnşaat, bölgede metrekare fiyatlarının yükselişini sürdüreceğini ve üç yıl içinde 15 bin liraya ulaşacağını belirtiyor.

FİYATLAR SÜREKLİ YÜKSELİYOR
Bölgede yeni ruhsatların alındığına dikkat çeken Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Şemsettin Aydın, Fikirtepe’nin Primtepe olarak anılmaya başladığına dikkat çekerek, bu durumun daha da pekişeceğini belirtti. Fikirtepe’nin geleceğine inandıklarını ve bölgede yatırımları sürdüreceklerini kaydeden Aydın, İstanbul 216 projesinin ardından yeni etabın ruhsat sürecini başlattıklarım açıkladı: Fikirtepe’de İstanbul 216 projesini geliştiren Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, bölgenin şehir merkezinde ve metrobüs, metro, Mar-maray ile Avrasya Tüneli gibi önemli ulaşım yolları üzerinde bulunması nedeniyle yatırım potansiyeli taşıdığını, bunu da fiyatları sürekli olarak yukan çektiğini belirtti. Yeni ruhsat alan konut projelerinin Fikirtepe’ye olan inancı artırdığına dikkat çeken Aydın, “Bu da arsa sahipleri ile müteahhitler arasında anlaşma sürecini hızlandırmak için teşvik edici bir unsur oldu. Fikirtepe, İstanbul’un merkezinde modern hayatın ihtiyaçlarını karşılayan modem bir semt haline geliyor ” dedi.

Sözcü 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181