Bursa'da kentsel dönüşüm durduruldu mu ?

Kentsel dönüşüm konusunda yaşanan son gelişmelerin ardından ortaya atılan "Bursa'da kentsel dönüşüm durduruldu" söylentilerinin yanıtını haberimizde sizler için derledik. Peki kentsel dönüşüm uygulamaları ve projeleri ne aşamada? Bursa'da kentsel dönüşüm projelerinin geleceği ne durumda? İşte yanıtlar...

2012 yılında çıkarılan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki kanun ile beraber hızlı bir ivme kazanan kentsel dönüşüm projelerinin en gözde kentlerinin başında Bursa geliyor. Özellikle Nilüfer ilçesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projelerinin ardından yoğun bir faaliyetin yaşandığı Bursa'da kentsel dönüşüm konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamalar ise kentsel dönüşüm projelerin durmadığı ve ancak bazı projelerin yönetmelikler nedeniyle askıya alındığı ifade edildi. 

Eylül ayı Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de gündeme gelen ve kentsel dönüşüm konusunda çözüm önerilerinin ele alındığı toplantılarda bu yöndeki mağduriyetlerin giderilmesi için bir takım çalışmalar yapıldığı belirtildi. Bir kereye mahsus olmak üzere yapılacak düzenleme ile kentsel dönüşümde yaşanan sorunların bitirilmesi amaçlanıyor.

Vatandaşların "Bursa'da kentsel dönüşüm durduruldu" söyleminin önüne geçecek ve mağduriyetlerin ortadan kaldırılacağı çalışmalar için henüz net bir tarih verilmedi. Önümüzdeki günlerde bu konunun tekrar gündeme gelmesi ve çözüm önerilerinin kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ NE DEDİ ?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'da kentsel dönüşüm durduruldu mu ? Bursa Nilüfer'de kentsel dönüşüm durduruldu mu ? sorularına karşılık yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bizim şehir plancıları ile tek tek konuşarak ilçe belediye başkanı arkadaşları çağırarak bu problemin hallolması için elimden gelen özel gayreti gösterdim. Birileri benimle alakalı “Nilüfer’deki kentsel dönüşüm mağdurları sizin yüzünüzden mağdur oldu” diyerek propaganda yaptılar. Hiç önemli değil şehri yönetiyoruz. Sayıca mağdur aile ortada. 200 civarında siteydi. 120 civarı halloldu. 80-90 site var öyle site var ki 100, öyle site var 200 daire bulunuyor. Bu sorunun da kısa sürede hallolacağını düşünüyoruz” dedi.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181